U finalu 120 najboljih studenata tehnike

Srpska prestonica će ove godine ugostiti finale evropskog inženjerskog takmičenja „EBEC“ (European BEST Engineering Competition), u organizaciji Udruženja studenata tehnike Evrope ─ BEST Beograd. Ta organizacija inženjerstvu u Srbiji donosi novu dimenziju ─ tribine za mlade inženjere, novo IT takmičenje i finale takmičenja EBEC deo su sadržaja koje Beograd očekuje u 2016.

Više od 6.500 studenata, budućih inženjera, prvo se takmiči na lokalnom nivou na 88 evropskih univerziteta. Kroz dalje takmičenje na 15 regionalnih i nacionalnih rundi, najboljih 120 studenata tehničkih nauka će se izboriti za učešće u finalu takmičenja, koje će se održati u našoj prestonici početkom avgusta.

Organizatori ističu na koji način će ovo takmičenje doprineti inženjerskim strukama u Srbiji.

– Imamo veliku čast da organizujemo najveće studentsko inženjersko takmičenje u Evropi. Priliku koju smo dobili želimo da iskoristimo na najbolji način i da tokom cele godine studentima i srednjoškolcima pružamo sadržaje koji će ih motivisati na putu da postanu inženjeri – kaže Teodora Pavlović, glavni organizator.

Sa željom da se pokaže da je Srbija neizostavni deo napretka nauke i tehnike u čitavom svetu, BEST Beograd organizovaće tokom 2016. set tribina „Face the future” gde će uključiti mlade istraživače, inženjere i naučnike. Takođe, za srednjoškolce i studente biće organizovano IT takmičenje „Hack the Final ─ Build the future“. Vizija organizatora je da Beograd u 2016. postane prestonica inženjerstva i inovativnosti.

Članovi lokalnog ogranka organizacije posetili su prethodno finale održano u Portu (Portugal).

– Inovativnost, ambicioznost, kreativnost, nove ideje, timski duh, mnogo entuzijastičnih studenata na jednom mestu – sve to je ono što čini EBEC posebnim. Jedva čekam da tu atmosferu preselimo u Beograd – poručuje Velimir Bulatović, član organizacionog tima.

Udruženje studenata tehnike Evrope ─ BEST Beograd je nevladina, neprofitna i apolitična studentska organizacija. BEST okuplja studente-volontere tehničko-tehnoloških i prirodno-matematičkih fakulteta na 96 univerziteta u 33 zemlje širom Evrope. BEST Beograd je kroz svoje aktivnosti omogućio da više od 1.200 studenata Univerziteta u Beogradu poseti akademske seminare, inženjerska takmičenja i kulturne razmene širom Evrope, kao i da više od 1.500 evropskih studenata upozna Beograd.

Izvor: Danas.rs

SHARE

Pročitajte ostale članke iz ove kategorije:

  • Ovogodišnji festival održaće se 8. i 9. novembra u pozorištu Pinokio(Bulevar maršala Tolbuhina 1, Novi Beograd). Tokom dva festivalska dana publika će imati priliku da pogleda šest sjajnih predstava u izvođenju mladih umetnika. Prvi... Pročitajte više »»
  • Dvodnevnu rođendansku žurku u Beogradu zamislili su ovako: novembar: Mekano novembar: Tvrdo Beograđane i putnike namernike očekuju dva različita koncerta, dve različite set liste, ali jedno je sigurno: i Mekano i Tvrdo biće GLASNO! I naravno... Pročitajte više »»
  • Trci pod nazivom „Belgrade Night Mile“, koja će se po prvi put održati u Beogradu,pridružiće sestudenti Ekonomskog fakulteta. Osim zdravih navika,povod njihovog učešća na noćnoj trci, zakazanoj za petak, 2. novembar, od 22 časa je i... Pročitajte više »»
  • ČETVRTAK 08.11. 16:45 JUŽNI VETAR krimi 125′ 350 dinara 19:00 ZASPANKA ZA VOJNIKE ratni 117′ 350 dinara 21:00 JUŽNI VETAR krimi 125′ 350 dinara PETAK 09.11. 16:45 JUŽNI VETAR krimi 125′ 350 dinara 19:00 ZASPANKA ZA... Pročitajte više »»
  • Centar za edukaciju i društvenu emancipaciju, četvrti put po redu organizuje Studentski privredni forum. Forum će biti realizovan 26. i 27. oktobra 2018. godine na Fakultetu političkih nauka, Jove Ilića 165 u Beogradu. SPF će i ovo godine u... Pročitajte više »»