„The Big Bang Theory“ stipendija

Početkom naredne akademske godine dvadesetak studenata koji su primljeni na UCLA, ali nisu u prilici da pokriju troškove studiranja, dobiće stipendiju koja nosi naziv „The Big Bang Theory“.

„Bazinga!“, što bi rekao Šeldon Kuper, junak hit serije „The Big Bang Theory“, na vest koja će svakako obradovati studente prestižnog Kalifornijskog univerziteta (UCLA), a slučaj je bez presedana, budući da dosad nijedna stipendija nije nazvana po nekoj TV seriji.

Osim što preuzima ime jednog od najpopularnijih sitkoma mreže CBS, stipendija se odlikuje i po tome što su je osnovali ko-producent serije Čak Lor i većina njenih glumaca, među kojima Džim Parsons, Kejli Kvoko-Sviting, Džon Galeki i Sajmon Helberg, kao i TV mreža CBS i studio Vorner Bros.

Zahvaljujući njihovim donacijama prikupljeno je blizu četiri miliona dolara.

Poput serije, stipendija će biti namenjena studentima matematičkih, naučnih, tehnoloških i inženjerskih nauka.

„Serija ‘The Big Bang Theory’ je bila pravi poklon za nas, posvećena naučnoj zajednici i podržana od nje, pa smo odlučili da joj malo vratimo od onog što nam je dala“, objasnio je Lor u intervjuu.

„U tom duhu, naša porodica Štrebera je dala značajnu donaciju i zajedno ćemo podržati buduće erudite, naučnike i lidere“, kazao je on.

Za UCLA je ovo prilika da mu se pridruže novi briljantni studenti, koji potiču iz siromašnijih društvenih sredina.

Naime, da bi neko upisao prestižni univerzitet u Los Anđelesu osim odličnih školskih rezultata potrebno je da ima i prilično dubok džep.

Kako bi stvar bila još zabavnija, imena odabranih studenata biće saopštena tokom snimanja serije, čija će nova sezona početi da se prikazuje od idućeg septembra.

Izvor: B92

SHARE

Pročitajte ostale članke iz ove kategorije: