Svi navijamo za Tijanu

Članica „Veslačkog kluba Beogradski univerzitet“ i studentkinja FON-a, Tijana Stefanović, ušla je u finalni izbor među šest studenata iz celog sveta za ovogodišnju „Parmiđani spirit“ nagradu, koju dodeljuje Svetska veslačka federacija (FISA).

„Parmiđani spirit“ nagrada se dodeljuje univerzitetskim veslačima koji su demonstrirali osnovne vrednosti veslanja u svom društvenom, akademskom i sportskom životu i kroz ove vrednsoti inspirisali druge mlade ljude ka uspehu. Pored izuzetnog priznanja pojedincu, glavna nagrada je nov veslački čamac – osmerac, koju dobija veslački klub.

Predsednik Svetske veslačke federacije, Žan-Kristof Roland, je izjavio da je impresioniran brojem i kvalitetom prijava iz celog sveta, kao i da će biti veoma teško izabrati najboljeg studenta od finalnih šest.

VKBU ekipa

Tijana Stefanović izjavila je da je ovo, do sada, najveće priznanje za nju i veslački klub „Beogradski univerzitet“, čije se funkcionisanje od osnivanja zasniva na vrednostima koje uvažavaju svi članovi kluba, a to su: integritet, odgovornost, poverenje, pripadnost i postignuće.

„Kada sam kao brucoš FON-a počela da treniram veslanje, pronašla sam se u vrednostima VKBU-a gde merilo uspeha nije broj osvojenih medalja, već količina slobodnog vremena koje se provede na veslanju, odnosi koji se izgrade sa ostalim članovima u Klubu i pojedinačni doprinos razvoju Kluba i studentskog veslanja na Univerzitetu u Beogradu. Pošto ću uskoro da diplomiram, zaista bih volela da Klubu i budućim članovima ovom nagradom obezbedim nov osmerac, jer Klub trenutno nije u mogućnosti da ga sopstvenim sredstvima obezbedi“, izjavila je Tijana.

Tijana, trenutno boravi na Tajlandu, gde predstavlja Univerzitet u Beogradu na svetskom takmičenju u rešavanju poslovne studije slučaja.

Više informacija o „Parmiđani spirit“ nagradi i svim finalistima se mogu naći na sajtu Svetske veslačke federacije (www.worldrowing.com)

SHARE

Pročitajte ostale članke iz ove kategorije: