Svečano otvaranje iDEAlab-a u Kampusu Univerziteta u Novom Sadu

U ulici Ilije Đuričića 3, u okviru Kampusa Univerziteta u Novom Sadu, danas u 14 časova biće svečano otvorena iDEAlab - kreativna laboratorija za podsticaj i razvoj preduzetničkih i inovativnih ideja studenata.

iDEAlab je jedinstvena laboratorija u Srbiji, koja kroz inkubator omogućava akademcima da svoje ideje realizuju u poslovne poduhvate. Studenti će u prostoru iDEAlab-a razvijati svoje inovativne ideje koristeći obuke, podršku mentora i svu neophodnu opremu, poput 3D skenera, 3D štampača, Arduino i Lego Mindstorm kompleta, koja će biti na raspolaganju u samom prostoru.

Kroz saradnju sa kompanijama iDEAlab će jačati i podsticati koncept otvorenih inovacija, kao i radom na stvarnim poslovnim problemima jačaće inovativnu i preduzetničku klimu među studentima Univerziteta u Novom Sadu, navodi se u saopštenju.

Ulazak prvih timova u iDEAlab u Novom Sadu planiran je odmah nakon Startup Weekenda (13-15. maj) na kome će se obaviti selekcija najboljih ideja i timova koji imaju potencijal za razvoj ideje.

iDEAlab je međunarodni Tempus projekat koji koordiniše Univerzitet u Novom Sadu. U okviru ovog projekta uspostavlja se mreža od šest laboratorija – na Univerzitetu u Novom Sadu, u Visokoj tehničkoj školi strukovnih studija u Zrenjaninu i Subotici, na Univerzitetu Donja Gorica u Podgorici, Univerzitetu u Zenici i Univerzitetu u Banjoj Luci.

Detaljnije informacije o projektu mogu se pronaći ovde.

Izvor: RTV

SHARE

Pročitajte ostale članke iz ove kategorije: