Studenti FON-a šampioni sveta u rešavanju studija slučaja

Studenti Fakulteta organizacionih nauka u Beogradu osvojili su prvo mesto na svetskom takmičenju u rešavanju studije slučaja u Norveškoj, saopšteno je sa tog fakulteta.

Nagradu su osvojili studenti Stefan Ignjatović, Anja Koprivica, Branislav Bandić i Andreja Srećković, pod mentorstvom profesora Vesne Damnjanović i Slavice Cicvarić Kostić.

Svetsko takmičenje u Norveškoj (BI International Case Competition 2016) održano je od 12. do 18. februara, a domaćin je bila Norveška poslovna škola (BI Norwegian Business School).

Učestvovalo je ukupno 12 univerziteta iz celog sveta sa 48 odabranih studenata.

Studenti su rešavali studiju slučaja globalne kompanije za proizvodnju aluminijuma „Hidro“, čiji se korporativni centar nalazi u Norveškoj, a posluje u 50 zemalja sveta.

Za rešavanje studije imali su 32 sata i bio je dozvoljen pristup internetu.

Zadatak studije slučaja bio je da se identifikuju strateški pravci razvoja kompanije do 2020. godine, sa akcentom na održivom razvoju.

Studenti FON-a predložili su tri strategije, od kojih se prva odnosila na razvoj sistema za reciklažu aluminijuma u Nemačkoj, druga na primenu novih tehnologija i otvaranju novih fabrika za proizvodnju aluminijuma, a treća na kreiranje održivog, marketinški orijentisanog sistema za inovacije.

Drugo mesto pripalo je Univerzitetu iz Melburna, a treće Teksas A&M univerzitetu.

Izvor: RTS

SHARE

Pročitajte ostale članke iz ove kategorije: