Stavka u CV-u koju svi zaboravljate!

Danas kada završite fakultet naravno očekujete dobro zaposlenje, pa ipak suočavate se sa ozbiljnom i velikom konkurencijom. Većina mladih smatra da je diploma sigurna karta ka zaposlenju, ne razmišljajući o tome da danas diplomu imaju svi! Ono što će biti presudno na intervjuu za posao nije vaša sjajna diploma, već znanje i veštine koje ste stekli tokom studija.

Ukoliko pitate svoje starije kolege koje su se već upustile u avanturu potrage za poslom, uverićete se da fakultetska diploma odavno nije dovoljan adut za posao u Srbiji. Prednost koja će vas izdvojiti iz mora identičnih kandidata jesu upravo znanja i veštine na kojima se podrazumeva da ste konstantno radili tokom studija. Niko vam neće reći da su one obavezne, jer nisu, to morate sami da shvatite i to što pre! Veštine za 21. vek bez kojih nećete moći da opstanete na današnjem tržištu rada podrazumevaju između ostalog komunikaciju, liderstvo, digitalnu pismenost, preduzetništvo… Ali veština bez koje nećete moći da napredujete jeste upravo znanje stranog jezika!

Bilo da želite da konkurišete za praksu ili posao, da aplicirate za stipendiju i nastavak studija u inostranstvu, znanje stranog jezika je apsolutni imperativ! Nažalost veliki broj mladih ne shvata značaj isticanja ovog znanja pa tako je najčešća greška koju viđamo kod mladih ta da se „znanje stranog jezika“ na svim radnim biografijama nalazi pri dnu CV-a, neprimetno, stidljivo i skromno navedeno. Ukoliko zaista ne posedujete znanje stranog jezika, vreme je da ispravite taj propust. Ukoliko, pak, posedujete znanje stranog jezika, istaknite tu veštinu jer ona može biti odlučujuća.

Da rezimiramo: znanje stranog jezika danas se podrazumeva! Engleski jezik se praktično ni ne smatra više stranim jezikom, a nemački praktično postaje sinonim za biznis!

Kao studenti imate priliku da na vreme radite na svojim veštinama i da usavršite svoje znanje stranog jezika. Kao poseban program namenjen isključivo studentima Program stipendiranja studenata pruža svim studentima mogućnost da nauče novi strani jezik ili usavrše postojeće znanje. U ponudi je čak 10 stranih jezika i to: engleski, nemački, italijanski, ruski, norveški, švedski, španski, francuski, portugalski i arapski.

Budući da je ovaj program prilagođen studentima i njihovim potrebama bilo da je reč o nastavku studija u inostranstvu ili pronalasku zaposlenja, Program stipendiranja studenata obezbedio je svim stipendistima mogućnost da pohađaju jezičke radionice i specijalizovane seminare. Tako će stipendisti imati mogućnost da pohađaju čak 14 radionica i seminara i usavrše veštinu pisanja CV i motivacionog pisma na engleskom ili nemačkom jeziku, sastave aplikaciju za master studije, upoznaju se sa tehnikama za polaganje međunarodno priznatih ispita iz engleskog i nemačkog jezika.

Ukoliko i ti želiš mogućnost da usavršiš znanje stranog jezika i ojačaš svoju radnu biografiju, prijavi se za Program stipendiranja studenata na www.stipendijezastudente.com/info-o-programu

SHARE

Pročitajte ostale članke iz ove kategorije: