Šredingerove mačke na EBEC Final

Ekipa "Šredingerove mačke" koja je pre više od dva meseca pobedila u kategoriji team design na lokalnoj rundi inženjerskog takmičenja (EBEC Niš), plasirala se na finale ovog takmičenja koje se, ove godine, održava u Portu (Portugal).

Kao najbolji učesnici regionalnog takmičenja (održanog u Beogradu ovog vikenda tj. od 7. do 11. maja), „Mačke“ će imati priliku da se bore za titulu najboljih inženjera Evrope „BEST Engineers of Europe“ na finalnoj rundi EBEC-a u Portugalu.

U okviru timskog dizajna od učesnika se očekuje da reše određeni inženjerski problem i od obezbeđenih materijala konstruišu napravu koja će moći da izvrši zadatu funkciju. Nakon toga, pred žirijem prezentuju svoj rad.

Članovi tima „Šredingerove mačke“ su uspešni student Fakulteta zaštite na radu, Prirodno-matematičkog i Građevinsko-arhitektonskog fakulteta.

Pored ove ekipe, na regionalno takmičenje otišla je još jedna ekipa ali u kategoriji Case Study (studija slučaja). Ekipa „e136“ osvojila je treće mesto i time se nažalost nije plasirala u finale.

1

Sva obaveštenja o njima možete pratiti na zvaničnoj facebook strain Lokalne runde evropskog inženjerskog takmičenja Niš: https://www.facebook.com/EBECnis?fref=ts, kao i na zvaničnoj facebook strain regionalne i finalne runde takmičenja: https://www.facebook.com/ebec.balkan?fref=ts, https://www.facebook.com/EuropeanBESTEngineeringCompetition/info?tab=page_info.

SHARE

Pročitajte ostale članke iz ove kategorije: