Srbija domaćin prestižnog svetskog takmičenja u upravljanju projektima

Finale četvrtog po redu svetskog takmičenjau upravljanju projektima – InternationalProject Management Championship 2018, koje je za četiri godine okupilo više od 2600 studenata sa prestižnih fakulteta i biznis škola širom sveta, biće održano 2. juna 2018. godine, u Beogradu, u organizaciji Centra za upravljanje projektima Fakulteta organizacionih nauka.

Finale ovogodišnjeg takmičenja “International Project Management Championship” se održava u Beogradu, zahvaljujućiuspehu studenata Fakulteta organizacionih nauka koji su prošle godine osvojili prvo mesto na svetskom takmičenju. Od ukupno 192 tima, odnosno 760 takmičara, koje je svetska asocijacija za upravljanje projektima (IPMA) okupila na ovogodišnjem takmičenju, najboljih 9 timova će se naći u finalu gde će svoja znanja i veštine iz oblasti upravljanja projektima prikazati kroz simulaciju upravljanja realnim projektom, koju je obezbedila kompanija Open Management Education Center (OMEC).Pored tima iz Srbije, koje ove godine predstavljaju studenti Građevinskog fakulteta, Univerziteta u Beogradu, Abel Duran, Jana Puzderliski i Marko Modrinić, u finalu svetskog takmičenja učestvuju i pobednički timovi Nemačke, Francuske, Holandije, Hrvatske, Finske, Litvanije, Italije i Španije.

Svetsko takmičenje će ove godineu Beogradu okupitii brojne stručnjake i eksperte iz oblasti projektnog menadžmenta, kao što su predsednik Internacionalne asocijacije za upravljanje projektima (IPMA – International Project Management Assotiation), Hesus Almela Martinez, predsednik skupštine IPMA, Rajnhard Vagner, potpredsednik IPMA za mlade, obrazovanje i trening, Kamiar Safakiš, kao ibrojne predstavnike privrede, trenere, profesore i studente.

Organizacije koje su podržale ovogodišnje takmičenja u upravljanju projektima su Fakultet organizacionihnauka, Elixir Group, Aigo BS, Koncern Bambi a.d, Coca Cola HelleniciCarGo, koji su svojim brojnim rezultatima, priznanjima, donacijama i nagradama potvrdili svoj ugled, naročito u pogledu odgovornosti prema društvu i zajednici, kao i okrenutosti ka pružanju podrške mladim ljudima i njihovom profesionalnom razvoju i obrazovanju.

SHARE

Pročitajte ostale članke iz ove kategorije: