SRBI ŠAMPIONI EVROPE U RASPRAVI: Studenti PEP-a debatni prvaci prvenstva u Varšavi!

Debatni tim Visoke škole za poslovnu ekonomiju i preduzetništvo iz Beograda novi je šampion Evrope u debati.

Na upravo završenom Evropskom prvenstvu u debati u Varšavi pobedu je odneo tim koji su činili student VŠ PEP Majkl Dan Goekjian i Stefan Siridžanski.
U konkurenciji 230 timova iz cele Evrope, oni su se plasirali u finale, u kojem su imali oštru konkurenciju. Za protivnike u finalu su imali dva tima sa Univerziteta Oksford u Engleskoj, kao i tim irskog Trinity koledža u Dablinu.

Debatovalo se o različitim temama, poput uvođenja obaveze za političke partije da nezavisni eksperti moraju potvrditi njihovu ekonomsku platformu, o pristupu meta podacima koje koriste velike kompanije itd. Majkl i Stefan, dvojica sjajnih govornika, pokazali su se kao najbolji debateri i odneli šampionsku titulu.

U pojedinačnoj konkurenciji naš student Majkl Dan je proglašen za najboljeg govornika turnira, dok je Stefan deseti najbolji govornik. Takođe, Marko Ćirović i Andrija Đonović, studenti Beogradskog univerziteta, plasirali su se u polufinale Evropskog prvenstva u kategoriji engleski kao drugi jezik.

Evropsko prvenstvo u debati održano je u periodu od 14. do 20. avgusta u organizaciji Univerziteta u Varšavi. Svi učesnici koji su predstavljali našu zemlju su članovi Univerzitetske debatne mreže “Otvorena komunikacija”, koja se bavi unapređenjem kulture dijaloga od 1997. godine.

Izvor: www.kurir.rs

SHARE

Pročitajte ostale članke iz ove kategorije: