Sombor: Menza bez hrane

Savremeni studentski dom u Somboru izgrađen je 2008. godine. Tada su opremljeni i kuhinja i studentska menza. Ipak studentski restoran nikada nije proradio, jer nije dozvoljeno zapošljavanje radnika za menzu, a studenti će bez svoje menze biti i ove studentske godine.

Studetski dom „Dr. Zoran Đinđić“ u Somboru dom je prve kategorije, sa 70 dvokrevetnih i tri jednokrevetne sobe. Izgrađen je pre osam godina i bio bi idelano mesto za studente da nema jednu manjkavost a to je studentska menza, koja nikada nije proradila.

„U domu sam pet godina i mogu da kažem da su uslovi odlični. Ono što nam nedostaje, da bi dom bio idealan, je menza“, kaže studentkinja Milica Damjanović, koja je na studije u Sombor došla iz okoline Vranja.

Kada je dom otvoren menza i kuhinja bili potpuno opremljeni. U to su uložena značajna sredstva, ali tu ipak nikada nije skuvan ni jedan studentski ručak.

„Studenti se i onda kao i sada hrane u menzi doma učenika srednjih škola. Što se tiče opreme ona je, da ne bi ovde stajala, preseljena u studentske restorane u Novi Sad“, kaže upravnik studentskog doma u Somboru Branko Sudžuković.

„Kod nas se hrani između 200 i 250 studenata i uspevamo da pored obroka za naše učenike spremimo i obroke za student“, kaže vd direktora Doma učenika u Somboru Dragan Dodić.

Uskoro će početi nova studentska godina, a to znači i da će se u Domu učenika dnevno pripremi oko 1.000 obroka, jer se osim studenata tu hrane i srednjoškolsku iz doma učenika.

Foto: scns.rs

Izvor: RTV

SHARE

Pročitajte ostale članke iz ove kategorije: