Soft Skills Academy Novi Sad

Uviđajući značaj usavršavanja ličnih i profesionalnih veština u razvoju karijere, Udruženje studenata elektrotehnike Evrope, lokalni komitet Novi Sad (EESTEC LC Novi Sad), organizuje po prvi put projekat Soft Skills Academy, trodnevni seminar razvoja ličnih i profesionalnih veština koji će biti održan od 15. do 17. maja 2015. godine, a namenjen je studentima svihviših i vioskih škola sa teritorije grada Novog Sada.

Po ugledu na druge uspešne Lokalne komitete, članice EESTEC međunarodne studentske Evropske mreže, koji uspešno organizuju ovaj projekat, odlučili smo da studentima Univerziteta u Novom Sadu pružimo priliku pohađanja ovakvog jedinstvenog i ambicioznog seminara.

Koncept ovog seminara je takav da učesnici imaju priliku da pohađaju mnogobrojne radionice i predavanja na temu usavršavanja ličnih i profesionalnih veština potrebnih za napredovanje u budućoj karijeri, bez obzira na profesiju kojom planiraju da se bave. Tako će učesnici imati priliku da dobiju savete na temu formalne komunikacije, rada u timu, vođenja projekta, javnog prezentovanja ili pak organizacije sopstvenih obaveza, kao i drugih sličnih tema.

Planirano je 30 polaznika ovog seminara koji će biti odabrani od svih prijavljenih kandidata na osnovu godine studija i lične motivisanosti.Radionice i predavanja će učesnicima ove akademije držati vodeći domaći stručnjaci sa Fakulteta tehničkih nauka i drugih institucija, iz ove oblasti, koji već godinama vladaju ovom materijom i u skladu sa time već godinama vrše prenos znanja na temu istih.

Tema, koja će se ove godine pokriti predavanjima i radionicama, je “Lično usavršavanje”.

U današnje vreme, internet je preplavljen tekstovima i snimcima upravo na ovu temu, ali ipak to ne može zameniti direktan prenos znanja i sposobnost komunikacije trenera i učesnika lično. Kroz interakciju trener – učesnici, kao i kroz simuliranje određenih realnih situacija, učesnici mogu uočiti mnogo više detalja, i uspešnije zapamtiti i usvojiti pruženo znanje. Na ovaj način, polaznici seminara će imati priliku da nauče kako da se ophode u različitim situacijama i sa različitim tipovima ličnosti, kako da organizuju sopstveno vreme, kako da se oslobode treme prilikom javnog prezentovanja kao i druge veštine koje se odnose na razvoj individue.

Nakon tri produktivna i ispunjena dana, naši polaznici će biti nagrađeni sertifikatom kao dokazom da su uspešno savladali datu temu.

SHARE

Pročitajte ostale članke iz ove kategorije: