SKC – ponedeljak, 10. maj 2021. – besplatan program za mlade

U ponedeljak 10. maja 2021. godine u Velikoj sali SKC-a biće održano predavanje na engleskom jeziku pod nazivom "Speak your mind: Depression and anxiety among students" na temu mentalnog zdravlja mladih.
SKC

Predavanje „Speak your mind: Depression and anxiety among students„, predavača Prof. dr Igor V. Pantić sa Medicinskog fakulteta u Beogradu će se održati u Velikoj sali SKC-a u ponedeljak 10. maja 2021. godine sa početkom u 18.00 časova u organizaciji Erasmus Student Network BelUPgrade.

Depresija i anksioznost predstavljaju najčešće probleme mladih, a tokom pandemije koja traje već godinu dana situacija je samo pogoršana. Organizatori predavanjem žele da skrenu pažnju na to koliko je važno na vreme uočiti problem, kao i da studentima predoče načine za njegovo rešavanje, ali i da odgovore na sva njihova pitanja vezana za ovu temu.

Predavanje se realizuje u okviru tematske nedelje studentske organizacije ESN BelUPgrade pod nazivom Health and Well-being Week. 

ESN BelUPgrade je deo najveće evropske studentske organizacije Erasmus Student Network. ESN je osnovan 16. oktobra 1989. godine s idejom da studenti pomažu studentima, što je i danas moto organizacije.

Studentski kulturni centar (SKC) osnovali su 1968. godine Beogradski univerzitet i Univerzitetski odbor saveza studenata Beograda. Primarni cilj ove studentske ustanove je prezentacija kvalitetnih kulturnih događaja kao i afirmacija autentičnih stvaralačkih snaga uz negovanje i alternativnog pristupa u kulturi. 

SHARE

Pročitajte ostale članke iz ove kategorije: