Šest evropskih medalja za naše studente

Šahistkinje pobednice Evropskih univerzitetskih igara, šahisti treći. – Adela Velikić dvostruka šampionka.

Šahistkinje Univerziteta u Beogradu, Adela Velikić i Jovana Erić, postale su ekipne univerzitetske prvakinje Evrope, na Trećim evropskim univerzitetskim igrama u Zagrebu. Druga je ekipa Uralskog državnog rudarskog univerziteta iz Jekaterinburga, a treći Univerzitet Ljubljane.

Šahisti Univerziteta u Beogradu su u poslednjem kolu stigli do bronzane medalje. Zlato je pripalo Jermeniji, a srebro Rusiji. Za ekipni plasman bodovali su se rezultati Vladimira Lukovića (6 poena) i Miloša Stankovića (5,5 poena). Isti broj poena kao Miloš je osvojio i Nikola Nestorović ali je imao lošiji Buholc.

Pored ekipne, Adela Velikić je osvojila i zlatnu medalju u pojedinačnoj konkurenciji, sa 7,5 poena iz 9 kola, kao i srebrnu na brzopoteznom turniru. Primat našeg ženskog šaha na ovim Igrama potvrdila je Jovana Erić, bronzanom medaljom u pojedinačnoj konkurenciji, sa 6,5 poena, koliko je imala i Mila Žarković, ali uz slabije dodatne kriterijume. Mila, ipak, nije ostala bez pojedinačne medalje, osvojivši bronzanu u brzopoteznom šahu.

Izvor: Politika

SHARE

Pročitajte ostale članke iz ove kategorije: