Saradnja beogradskog Ekonomskog fakulteta i grada Šapca

Beogradski Ekonomski fakultet i grad Šabac, potpisali su sporazum o saradnji koji studentima omogućava da stručnu praksu obavljaju u institucijama i preduzećima u svom gradu.

Cilj sporazuma koji je potpisan u Gradskoj kući u Šapcu, je ostanak mladih visokoobrazovanih u mestu gde žive. Za osamdeset godina postojanja, Ekonomski fakultet Univerziteta u Beogradu, završilo je oko 2.000 Šapčana.

„Zadovoljstvo je obostrano jer iz Šapca dugi niz godina dobijamo odlične srednjoškolce. Mislim da je ovo jedan dobar način da mladi ostanu u zemlji, da mladi ostanu u svom gradu. Verujem da će mnogi poslodavci iz Šapca i okoline, u našim diplomcima, u našim studentima, pronaći adekvatne kadrove“, kaže dekan Ekonomskog fakulteta prof. dr Branislav Boričić.

Da u mestu gde žive, studenti steknu potrebnu praksu, i tu ostanu da rade, želja je i nadležnih u Šapcu.

„Mi ćemo kao grad insistirati da to bude u privatnom sektoru, u velikom broju novih kompanija, i postojećih kompanija koje iskazuju potrebu za mladim i školovanim osobama. Ja sam siguran da će to biti kvalitetna praksa, koja u ovom slučaju, u privatnom sektoru može da pruži izvesnioju budućnost sa mnogo boljim zaradama“, kaže Nebojša Zelenović, gradonačelnik Šapca.

Ekonomski fakultet Univerziteta u Beogradu, poklonio je Biblioteci šabačkoj oko 150 stručnih knjiga.

„Reč je o izuzetnom kvalitetu knjiga koje će naći značajno mesto u našem fondu stručne knjige. I do sada je vladalo veliko interesovanje za knjige Ekonomskog fakulteta, nabavljali smo ih i ranijih godina“, kaže Jelena Podgorac Jovanović, direktorka Biblioteke šabačke.

Vrednost donacije knjiga je 200.000 dinara. Poslednjih godina, oko 150 šabačkih učenika upisalo je Ekonomski fakultet u Beogradu. Najčešće su to đaci iz Ekonomsko -trgovinske škole i Šabačke gimnazije.

Izvor: www.rts.rs

SHARE

Pročitajte ostale članke iz ove kategorije: