Prvi susret One Young World-a sa BG

Samit Jedan svet mladih otkriva da je Beograd svetski grad mladih. Dođi na Prvi susret One Young World-a sa Beogradom!

Da je Beograd svet, stanovnici, posetioci i ljubitelji našeg grada spoznaju iznova uz kreativni, preduzetnički i humani naboj koji se ispoljava u našim ljudima.

Mladi Beograda uveli su Beograd u konkurenciju svetskih gradova za Samit Jedan svet mladih (One Young World) 2017/2018,  koji je po broju zemalja učesnica odmah posle Olimpijskih igara.

U slučaju da Beograd pobedi, ovaj Samit poznat i kao “Davos za mlade” okupiće u našem gradu i državi 1500 mladih lidera iz 190 zemalja sveta, predstavnike Fortune 500 kompanija, 200 novinara najelitnijih svetskih medija i 30 lidera današnjice uključujući Boba Geldofa, Kofi Anana, Arijanu Hafington, Ričarda Brensona, bivše predsednike sveta, Džejmija Olivera, Borisa Bekera i  dr.

Kruna dosadašnje kandidature Beograda i 1000 sati volonterskog rada udruženja Jedan svet mladih Beograd je poseta četvoročlane delegacije iz Londona koja će obići i konkurentske gradove: Bogotu i Hag. Beograd će predstaviti da je svetski grad za mlade i na događaju u Misker House-u 26. avgusta kulturno-umetničkim programom AKUD-a Lola i speed dejtingom sa mladim liderima u sferi kreativnih industrija, sporta i preduzetništva. Pozivamo te da nam se pridružiš i pozoveš tvoje koleginice i kolege!

Do sada projekat su kroz serije sastanaka i pisma podrške podržali Kabinet Predsednika Vlade Republike Srbije, Ministarstvo omladine i sporta, Privredna komora Srbije, Sekretarijat za privredu Grada Beograda, Švajcarska ambasada u Beogradu,  EXIT Fondacija, Fondacija Novak Đoković, mnogobrojne kompanije i preduzetnici iz regiona, kao i preko 30 drugih partnera.

Tim Jedan svet mladih Beograd ozbiljno se priprema da pobedi i pridruži prethodnim gradovima domaćinima od 2009. godine: Londonu, Cirihu, Pitsburgu, Johanesburgu, Dablinu, Bangkoku (2015), Otavi (2016).

Podršku projektu možete uputiti tako što ćete pratiti fejsbuk i tviter stranicu projekta. Kako Vam se dopada zvanični video kandidature Beograda? Vidimo se i 26. avgusta u Mikser Hausu od 18.30 časova.

Prisustvo događaju u  Mikser House-u možete potvrditi putem i-mejla Aleksandri Hrib na: alex.hrib@yahoo.com.

Tim kandidature Samit Jedan svet mladih za Beograd (www.oywbelgrade.com).

SHARE

Pročitajte ostale članke iz ove kategorije: