Priznanje za člana Veslačkog kluba „Beogradski univerzitet“ od strane FISA

Svetska veslačka federacija (FISA) izabrala je Vladimira Gluhovića, studenta Medicinskog fakulteta i člana veslačkog kluba “Beogradski univerzitet“ u finalni izbor za „Filippi spirit 2017“ nagradu.

„Filippi spirit“ nagrada dodeljuje se petu godinu zaredom univerzitetskim veslačima koji su
demonstrirali osnovne vrednosti veslanja u svom društvenom, akademskom i sportskom životu i kroz ove vrednosti inspirisali druge mlade ljude ka uspehu. Ovo je drugo “finale” za članove veslačkog kluba „Beogradski univerzitet“.

Pored priznanja, jedan od pet finalista će osvojiće za svoj klub nov veslački trkački čamac – osmerac. Vladimir Gluhović je student Medicinskog fakulteta Univerziteta u Beogradu sa brojnim akademskim priznanjima. Gluhović je prepoznat kao reprezentativan predstavnik veslačkog kluba “Beogradski Univerzitet”, a prema rečima ostalih članova najveći je motivator koji svojim pozitivnim duhom inspiriše druge na posvećenost treninzima i istrajnost u zadatim ciljevima. Pored toga, Vladimir je i jedan od navećih ambasadora i promoter aktivnosti veslačkog kluba “Beogradski univerzitet”, čime je značajno doprineo popularizaciji ovog sporta među studentskom populacijom.

Vladimir ističe je da je ovo značajno priznanje ne samo za njega, već za sve članove veslačkog kluba Beogradski univerzitet:“Činjenica da je ovo drugi put u poslednjih 5 godina da su članovi našeg Kluba u finalnom izboru za glavnu nagradu, ukazuje na to da mi zaista živimo vrednosti na kojima naš klub počiva već deset godina, a to su: integritet, odgovornost, poverenje, pripadnost i postignuće”.

Žiri koji će u sledećoj fazi takmičenja proglasiti pobednika čine predsednik FISA, Žan-Kristof Roland, olimpijski šampion i bivši univerzitetski veslač Novog Zelanda, Mahe Drisdejl, nemačka olimpijska i svetska prvakinja u veslanju Lenka Veh i lekar i izvršni direktor kompanije “Filippi Lido”, David Filippi.

SHARE

Pročitajte ostale članke iz ove kategorije: