Potpisan Memorandum o saradnji NBS i 10 fakulteta u Srbiji

Guverner Narodne banke Srbije (NBS) Jorgovanka Tabaković danas je potpisala Memorandum o poslovnoj saradnji sa predstavnicima 10 fakulteta u Srbiji u oblasti ekonomskih, pravnih i organizacionih nauka.

Cilj tog dokumenta je stvaranje povoljenijeg ambijenta da najbolji studenti po završetku školovannja ostanu da rade u Srbiji.

Memorandum su potpisali ekonomski fakulteti u Kragujevcu, Nišu, Kosovskoj Mitrovici i Subotici, pravni fakulteti iz Beograda, Novog Sada, Kragujevca, Niša i Kosovske Mitrovice i beogradski Fakultet ogranizacionih nauka. NBS već ima potpisan Memorandum o poslovnoj saradnji sa ekonomskim fakultetom u Beogradu.

Tabaković je izrazila zadovoljstvo što je prvi guverner koji formalizuje saradnju NBS, kao najboljeg poslodavca, sa fakultetima.

Ta insitucionalna saradnja će omogućiti da najbolj studenti ostanu i da rade u Srbiji, ocenila je ona i dodala da od njihovog znanja neće zavisiti samo uspeh NBS već i čitave države

Dekan Pravnog fakulteta u Beogradu Sima Avaramović je istakao važnost toga što je NBS prepoznala potrebu da najbolji studenti imaju otvorena vrata za usvršavanje.

On je rekao da će to doprineti ne samo da bi se najbolji studenti zaposlili već da kroz njihov rad napreduje čitavo društvo.

Avramović je napomenuo da „put inostranstvo nije popločan zlatom“ i da su NBS i država danas dali jasan signal da se u Srbiji vrednuje rad i znanje.

Memorandum o saradnji NBS i fakulteta predviđa saradnju u formiranju programa studentskih praksi, praćenja rada studenata i utvrđivanju programa zapošljavanja u NBS, kao i dogovaranju mentorskih programa za studente.

Izvor: www.novimagazin.rs

SHARE

Pročitajte ostale članke iz ove kategorije: