Počinje studentski privredni forum 2016.

Dvodnevni seminar Studentski privredni forum održaće se 4. i 5. marta u prostorijama Privredne komore Srbije u Beogradu, u Resavskoj br. 13.

U okviru Foruma na kome se ove godine očekuje oko 200 studenata beogradskih fakulteta i univerziteta širom Srbije, kao i studenata iz regiona, učesnici će imati priliku da čuju eminentne ljude iz različitih sfera preduzetništva, koji će im preneti korisna znanja koja će pomoći u tome da bolje shvate kako funkcioniše privreda, kako da svoje poslovne ideje realizuju, ali i kako da razviju veštine koje će im kasnije biti od značaja na tržištu rada.

Seminar će u petak, 4. marta u 10h svečano otvoriti potpredsednica Vlade Srbije, prof. dr Zorana Mihajlović, gospodin Marko Čadež, direktor Privredne komore Srbije, Zoran Martinović, direktor Nacionalne službe za zapošljavanje, kao i prof. dr Dragan Simić, dekan Fakulteta političkih nauka u Beogradu. Nakon pozdravne reči, učesnici će čuti u toku dva dana trajanja foruma prisustvovati interesantnim panel diskusijama na uvek aktuelne teme poput položaja žena u preduzetništvu, značaja regionalne saradnje i njenog uticaja na privredu, kao i o tome koliko je naš obrazovni sistem zaista usklađen sa potrebama tržišta rada.

Uz to, posetioci seminara slušaće i nekoliko predavanja – jedno od njih održaće Nikola Vučićević, osnivač poznate „Photobooth“ kabine za slikanje, koji će preneti svoja iskustva o tome kako izgleda život jednog preduzetnika. Petar Vasić iz „Vasić Media grupe“ će svojim uvek zanimljivim pristupom zainteresovati studente da obrate pažnju na značaj društvenih mreža u svetu marketinga.Jedan od predavača biće i gospodin Džeremi Long, šef ekonomskog odeljenja u ambasadi SAD u Beogradu, koji će govoriti o prednostima i ulozi regionalne ekonomske saradnje u procesu pomirenja.

A s obzirom na to da je teorija samo osnova prakse, učesnicima će biti omogućeno da drugog dana ono što čuju i praktično primene, i to u okviru radionica javnog nastupa i neverbalne komunikacije koje će im održati Jasmina Stojanov, direktorka firme „Nova PR“, i Marko Stojanović, poznati glumac i pantomimičar. To su samo neki od zaista odličnih predavača koje će učesnici drugog Studentskog privrednog foruma imati prilike da čuju u petak i subotu u Privrednoj komori Srbije.

Studentski privredni forum organizuje Centar za edukaciju i društvenu emancipaciju mladih, uz podršku Ministarstva omladine i sporta, Ministarstva prosvete i tehnološkog razvoja i Privredne komore Srbije. Partneri projekta su Coca-Cola Hellenic Group, Pasta Veloče, Chips Way, Atelje 212, Obrazovni centar Equilibrio i Puzzle Group.

SHARE

Pročitajte ostale članke iz ove kategorije: