Ovo su najbolje menze u Beogradu

Menze sa najboljom hranom u Beogradu su Lola, Rifat i Đušina, kažu studenti. Iako je pre par meseci bilo puno reču o tome kako hrana u menzama ne ogovara zahtevima studenata koji imaju određene zdravstvene probleme, akademci ističu da su ipak najčešće veoma zadovoljni odnosom kvalileta hrane i više nego povoljnih cena.

Od 14 restorana, koliko studentima stoji na raspolaganju u Beogradu, tri su se posebno istakle kvalitetom hrane. I dok iz Studentskog centra ističu da se sve menze pridržavaju istih pravila, ne poriču da se ukus razlikuje od jedne do druge.

Rifat

Studentski restoran „Rifat“, koji se nalazi na Zvezdari, jedan je od najpopularnijih među studentima. Ovaj objekat ima 200 mesta, a dnevno se tamo pripremi oko 4.000 obroka. I, po mišljenju studenata, i te kako su dobri – posebno ako se u obzir uzme cena. Iako se mnogi studenti vode logikom „onaj koji je najbliži, taj je i najbolji“, nekima uopšte nije teško da se provozaju kak bi jeli u ovom restoranu.

– Imam par bližih menzi, ali najčešće idem tamo sa kolegama, jer je hrana ubedljivo najbolja. Cene su svugde iste i ponuda je otprilie ista, ali se kvalitet osetno razlikuje – kaže Nikola Pavlović (23) student Biološkog fakulteta.

Lola

Prema mišljenju njegovih kolega, ništa manje dobru ponudu nema ni čuvena menza „Lola“ u sklopu doma Kralja Aleksandar I, kod Vukovog spomenika. Na meniju se svakodnevno nalazi neko kuvano jelo kao i desert, a sa 160 mesta i 4.000 obroka dnevno ovaj restoran svakog dana ugosti veliki broj akademaca. Ipak, prema mišljenju studenata, ovaj restoran je u prošlosti bio bolji. Ipak, bečka šnicla i pomfrit su i dalje podjednako popularni.

– I dalje najviše volim da jedem u „Loli“ ili u Đušinoj, ali je Lola u poslenje vreme malo popustila. Međutim, za 55 dinara, koliko košta ručak, više je nego dobra, posebno u poređenju sa nekim drugim mestima – kaže B.V. (22) sa Filološkog fakulteta.

Đušina

Iako nešto manji, ovaj restoran sa 1.000 obroka dnevno uspeo je da pridobije simpatije studenata širom grada, pa tako uopšte ne bi trebalo da se iznandite ako u vreme ručka zateknete red ispred Đušine broj 5. Jedan od razloga zbog kojih studenti vole ovde da „klopaju“ je činejnica da je hrana uvek sveža a atmosfera prijatna.

Na tanjiru se obavezno svakog dana nađu meso, riba, kuvana jela i razna variva.

– Jedini je problem što su porcije kolegama manle. Mi devojke se lepo najedemo, ja najčešće ne mogu sve da pojedem, pa onda dam nekom od kolfga koji su nekim čudom uvek gladni. Đušina je definitivno najbolja-  ističe Marina Jovanović sa Ekonomskog fakulteta.

Cene u studentskim menzama

Obrok budžetski studenti -samofinasirajući studenti

Doručak 31 – 65

Ručak 55 – 141

Večera 48 – 120

Foto: N. Raus/24Sata

Izvor: 24Sata

SHARE

Pročitajte ostale članke iz ove kategorije: