Otvorena Fist vizuelna platforma izložbom – Buđenje/san i java

U okviru FIST vizuelne platforme koju organizuju studenti Katedre za menadžment i produkciju pozorišta, radija i kulture Fakulteta dramskih umetnosti u petak 6. novembra je u Marsh Open Space-u otvorena izložba “Buđenje – san i java” čiji su autori studenti Katerdre kamere sa istog fakulteta: Neda Mojsilović, Jana Anđić, Srđan Mančev, Luka Ivanović, Kosta Aksentić i Veljko Lalović.

Izložba je kroz autorske pristupe preispitivala pitanje – kako sanjamo i kako se budimo? Prema rečima autora “Ni san, ni javu ne možemo da posmatramo kao pojmove odvojene od nas samih, jer jedno kreiramo, a drugo percipiramo. Kako mi vidimo svet se ogleda u tome kako vidimo sebe. Svaki san koji polako izlazi na javu daje nam obrise novih realnosti koje ćemo ubrzo zaboraviti i koje su tek početak mnogih koji slede.“

Izložba “Buđenje” kroz seriju diptiha predstavlja spoj ovih svetova prikazan iz vizure šest različitih autora/ki. Svaki diptih je poput tanke granice između realnog i imaginarnog, gde jedno stalno inspiriše drugo i obrnuto.

Produkcijom savremenih umetničkih dela  FIST VIZUELNA PLATFORMA želi da obezbedi priliku i prostor mladim autorima za umetničko izražavanje i umrežavanje. Projekat je  podržana od strane Ministarstva kulture i informisanja.

Izložbu je moguće posetiti od ponedeljka, svakog radnog dana od 11 do 16 časova uz poštovanje propisanih epidemioloških mera i prethodnu najavu putem društvenih mreža Marsh Open Space-a.

Instagram: Marshopenspace

Facebook: MarshCreativeProduction

 

SHARE

Pročitajte ostale članke iz ove kategorije: