Oni su poznati i jedan deo života su radili u prosveti

Nedavno je objavljena vest da će čuvena glumica Anđelina Džoli postati profesorka Londonske škole ekonomije. Ako vam to deluje čudno, u stvari nije, jer ona niti je prva, a ni poslednja koja je to uradila. Da poznati umetnici i javne ličnost postanu profesori ili nastavnici u školama, redovna je praksa. Neki su čak i pre svojih velikih karijera radili u prosveti.

1. Džin Simons

Basista benda „Kiss“, prepoznatljiv po isplaženom jeziku, predavao je šestom razredu u Harlemu pre  nego što je postao muzičar. Jednom prilikom Simons je otkrio da su ga nadređeni kaznili jer je izmenio lektiru:  zamenio je Šekspira stripovima jer je smatrao da će učenici to radije čitati.

2. Sting

Pre nego što je postao poznat kao frontmen benda „The Police“, Sting je predavao engleski jezik, muzičko i fudbal u srednjoj školi.

3. Kevin Spejsi

Kao dodatak glumačkoj, producentskoj, režiserskoj i pevačkoj karijeri, Spejsi je proveo čitavu godinu predavajući pozorišnu umetnost na Oksfordu.

4. Alek Boldvin

Svi koji su studirali na Sautemtonskom Univerzitetu tokom 2002. godine mogli su slušati Boldvinova predavanja o pozorišnoj umetnosti.

5. Barak Obama

Nakon završenih studija na Harvardu, Obama je bio predavač konstitucionalnog prava na Čikaškom Univerzitetu.

6. Silvester Stalone

Silvester Stalone, koji se proslavio ulogom u „Rokiju“,  jedno vreme je bio nastavnik fizičkog.

7. Šeril Krou

Šeril Krou je predavala muzičko u osnovnoj školi u Misuriju pre nego što je odlučila da se u potpunosti okrene pevačkoj karijeri.

8. J.K. Rouling

Dok je pisala prvu knjigu iz serijala „Hari Poter“ Roulingova je radila kao predavač engleskog kao stranog jezika u Portugalu. Jednom prilikom je rekla da je lik profesora Snejpa inspirisan jednim od nastavnika koje nije volela.

9. Opra Vinfri

Poznata voditeljka, producentkinja, glumica i urednica, Opra Vinfri, jedno vreme je predavala Menadžment na Nortvestern Univerzitetu (Northwestern University).

Izvor: www.bizlife.rs

SHARE

Pročitajte ostale članke iz ove kategorije: