Oko 700 studenata iz celog sveta takmiči se u Beogradu

Od 19. do 21. maja u Beogradu se po deveti put održava Internacionalni studentski turnir BeST 2016. U prestonici Srbije okupili su se sportisti različitih kategorija iz velikog broja država, kao i studenti iz naše zemlje.

U subotu u Hali sportova “Ranko Žeravica” na Novom Beogradu održavaju se finalni mečevi svih sportova, sa početkom od 10 časova.

Ove godine, turnir BeST 2016 okupio je oko 700 sportista iz raznih krajeva sveta. Pored domaćih, učestvuju još i akademci iz Francuske, Rusije, Slovenije, Turske, Hrvatske, Češke, Kuvajta, Libana, Španije…

Na turniru će se takmičiti u sledećim sportovima:

Košarka (muška i ženska kategorija)

Odbojka (muška i ženska kategorija)

Fudbal (muškarci)

Futsal (muška i ženska kategorija)

Rukomet (muškarci)

Tenis (muška i ženska kategorija)

Stoni tenis (muška i ženska kategorija)

Plivanje (muška i ženska kategorija)

Atletika (muška i ženska kategorija)

„Turnir BeST se održava već devet godina u Beogradu. Naša želja svih tih godina je da propagiramo studentski sport i da omogućimo studentima da se druže, upoznaju nove ljude, vide nešto novo i da se dobro zabave. Težimo širenju i rastu turnira iz godine u godinu, kao i poboljšanju organizacije turnira da bismo našim učesnicima pružili što bolju priliku da iz Beograda ponesu lepe uspomene. Naravno, želela bih da se zahvalim i ljudima koji su pomogli u organizaciji ove turnira, pre svega volonterima, a zatim i našim donatorima i partnerima bez kojih ovaj turnir ne bi mogao da se održi. Zahvaljujem se Fondaciji Nataša Kovačević, Gala vodi, Hell energetskom piću, Heineken kompaniji, kao i mnogim drugima koji su nam pomogli u realizaciji turnira“, rekla je glavni organizator BeST-a 2016. Ivana Jurić.

Rezultati svih utakmica biće na sajtu turnira www.best2016.org kao i na fejsbuk stranici „Belgrade Sport Tournament 2016”.

Izvor: sport.blic.rs

SHARE

Pročitajte ostale članke iz ove kategorije: