Održan četvrti „Dan američkih koledža“

Više od 50 američkih visokoobrazovnih institucija i studijskih programa predstavili su Srbi i Amerikanci koji su na njima stekli akademska zvanja u okviru "Dana američkih koledža", četvrti put održanog u beogradskom Domu omladine.

Oni su mladima koji žele da studiranju u Americi preneli svoja iskustva o tome kako izgledaju radni dani, ispiti, obaveze pre ispita, ali i generalno život u toj zemlji.

Savetnik za odnose sa javnošću u ambasadi SAD u Beogradu Vilijam Henderson rekao je Tanjugu da SAD ulažu milijarde dolara godišnje u visoko obrazovanje.

„Veoma smo ponosni na činjenicu da imamo najbolje univerzitete i znam da mnogi srpski studenti znaju imena naših univerziteta“, naglasio je Henderson.

„Odlična stvar je da SAD nudi stotine, bukvalno stotine univerziteta koji pružaju prvoklasno obrazovanje tako da je odlična stvar kod ovakvih događaja što srpskim studentima pružaju priliku da se informišu o univerzitetima u SAD koji im mogu pružiti obrazovanje u oblastima koje ih zanimaju“, naveo je Henderson.

Henderson je mladima u Srbiji, koji žele da studiraju u SAD, poručio da kontaktiraju Međunarodni akademski centar u Beogradu.

„Oni su naš partner i pomogli su hiljadama srpskih studenata da izaberu univerzitete koji im odgovaraju i da se informišu o školarinama“, istakao je američki diplomata.

Posetioci su mogli da saznaju više o neophodnim uslovima za upis na koledže, studentskim vizama, mogućnostima za ostvarivanje stipendija, programima razmene za srednjoškolce i studente koje finansira vlada SAD, kao i o resursima koji su im na raspolaganju u Srbiji kao pomoć pri izboru opcija za studiranje u inostranstvu.

Imali su priliku da razgovaraju sa savetnicima za više i visoko obrazovanje u SAD, kao i predstavnicima i bivšim učesnicima brojnih programa obrazovnih razmena koje podržava Vlada SAD.

„Dan američkih koledža“ organizovao je Međunarodni akademski centar u saradnji sa Ambasadom SAD.

Međunarodni akademski centar je domaća organizacija koja, kao deo mreže savetodavnih i obrazovnih centara „Education USA“, predstavlja zvanično mesto u Srbiji za informisanje o obrazovanju u Sjedinjenim Državama.

Izvor: www.rts.rs

SHARE

Pročitajte ostale članke iz ove kategorije: