Najbolji studenti putuju u Evropu

Evropski pokret u Srbiji u okviru projekta "Putujemo u Evropu" odabrao je 50 najboljih studenata srpskih univerziteta koji će u ponedeljak krenuti na tronedeljno putovanje po Evropi, a svečani ispraćaj studenata biće organizovan istog dana, u prostorijama Ambasade Austrije, saopšteno je iz Evropskog pokreta u Srbiji.

Kako je navedeno, studenti na putovanje kreću vozom iz Beograda, a njihova prva stanica biće Berlin. Za svih 50 studenata iz Srbije i njihove kolege iz regiona, Fondacija Robert Bos i Balkanski fond za demokratiju organizuju trodnevni program u glavnom gradu Nemačke. Nakon Berlina, putovanje nastavljaju prema svojim planovima i željama.

Evropski pokret u Srbiji sprovodi ove godine projekat Putujemo u Evropu 11. put za redom i do sada je 1.360 najboljih studenata srpskih univerziteta imalo priliku da iz prve ruke upozna evropske zemlje, nacije i kulture, putujući po Evropi železnicom 22 dana, prenosi Tanjug.

Više informacija o projektu može se pronaći na zvaničnom sajtu.

Izvor: Tanjug

SHARE

Pročitajte ostale članke iz ove kategorije:

  • Dočekajte Novu godinu u društvu kolega sa beogradskih univerziteta. Žurka se organizuje u klubu ALCHEMIST, Đušina 5. Klub se nalazi pored studentske menze u Đušinoj, u blizini Rudarsko-geološkog fakulteta i ulice 27. marta. Klub je... Pročitajte više »»
  • Ulaz na žurku je potpuno besplatan, a jedini uslov je da ste vi ili vaš prijatelj (eng. mate) vlasnik bilo kog modela Huawei pametnog telefona – Mate, P ili Y serije, bez obzira da li je u pitanju Lite ili flagship model. Huawei je nedavno... Pročitajte više »»
  • KAL je urbani romski bend iz predgrađa Beograda. Muzički stil koji je ovaj bend kreirao zapadni kritičari su nazvali Rock’n’Roma i to svakako najbolje oslikava njihovu muziku. Od 2006. godine, kada su otpočeli svoju karijeru, do sada, u... Pročitajte više »»
  • Izložbom u Studiju 28 sineasti Nikola Đurić, Ivko Šešić i Sava Trifković, evocirali su sećanje na IF STAF, festival koji je Akademski kino klub pokrenuo krajem šezdesetih. Umetnički duo Doplgenger (Boško Prostran i Isidora... Pročitajte više »»
  • ČETVRTAK 13.12. 16:45 SPAJDERMEN – NOVI SVET 3D animirani 117′ 450 dinara 18:45 KRALJ PETAR I drama 125′ 350 dinara 21:00 AKVAMEN 3D akcija 143′ 450 dinara PETAK 14.12. 16:45 SPAJDERMEN – NOVI SVET 3D animirani... Pročitajte više »»