Na Paliću se gradi najveće studentsko odmaralište

Radovi na izgradnji studentskog odmarališta na Paliću, koje će, kada bude završeno biti najveće odmaralište tog tipa na Balkanu, teku po planu.

Projekat obnove nekadašnjeg omladinskog naselja na Paliću započet je 2014. godine. Osnovna ideja je bila i ostala, da se na tom mestu izgradi najveće i najmodernije studentsko odmaralište na Balkanu, koje će biti ne samo centar za edukaciju i odmaranje studenata svih univerziteta u zemlji, nego i mesto okupljanja studenata iz čitave Evrope.

„Mi želimo da ovo mesto postane centar u kome će se održavati letnji kampovi, okupljanja mladih i edukativni skupovi za studente iz cele Evrope. Za to ovde svakako ima dovoljno kapaciteta“, rekao je dr Srđan Verbić, ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja.

Izgradnja odmaralište treba da bude završena 2017. godine, a kompletna investicija iznosi oko 500 miliona dinara. Na 4,5 hektara površine, u deset smeštajnih objekata, na ovom mestu će moći da boravi blizu 800 studenata, ali i đaci iz osnovnih i srednjih škola.

„Objekat je te veličine da može u perspektivi da primi i učenike iz srednjih škola koji su ekskurzijama. Interesovanje u Srbiji je veliko, a mi nemamo dovoljan broj „specijalizovanih“ objekata za ovu namenu, objekata koji imaju lekarsku službu, medicinski nadzor i sve druge prateće službe“, objašnjava mr Ljubiša Antonijević, pomoćnik ministra za učenički standard i investicije.

Ministar Verbić je danas posetio i Hemijsko tehnološku školu u Subotici, gde je sa učenicima razgovarao o njihovom viđenju obrazovnog sistema u Srbiji, pre svega u stručnom obrazovanju, odnosno očekivanjima koje imaju od ministarstva na čijem je čelu.

Izvor: RTV

SHARE

Pročitajte ostale članke iz ove kategorije: