Mladi menadžeri i studenti u poseti Evropskom parlamentu

Oko trideset mladih menadžera i studenata iz Srbije i Slovenije, posetiće Evropski parlament između 20. i 23. juna 2016. u organizaciji Srpske asocijacije menadžera i Franca Bogoviča, slovenačkog zastupnika u Evropskom parlamentu, a uz podršku Naftne industrije Srbije i njihove kancelarije u Briselu.

Cilj posete je upoznavanje mladih sa evropskim institucijama i vrednostima EU i učešće na konferenciji ‘Bolja budućnost za mlade Zapadnog Balkana’ čiji su organizatori Franc Bogovič i Tanja Fajon sa podrškom Ministarstva spoljnih poslova Republike Slovenije, EU40 – mreža mladih zastupnika Evropskog parlamenta i Mladi BSF.

Na konferenciji će pored Bogoviča i Tanje Fajon, govoriti i i Tanja Miščević, šef Pregovaračkog tima Srbije za pristupanje Evropskoj Uniji, ministri iz Slovenije i Albanije, nekoliko komesara Evropske komisije, a govornik na jednom od panela biće i Milan Petrović, predsednik Srpske asocijacije menadžera.

Mladi će posetiti i Misiju Republike Srbije u Briselu, obićiće Evropski parlament i biti u prilici da prisustvuju obeležavanju Nacionalnog dana Republike Slovenije i 25 godina njene samostalnosti. U povratku, posetiće Sloveniju i opštine Krško i Ljubljana, kao i nekoliko slovenačkih kompanija. Pored mladih menadžera, u poseti Briselu učestvuju i studenti projekta Energija znanja.

Pokrovitelj posete mladih iz Srbije je Ministartstvo omladine i sporta Republike Srbije.

Foto: ilustracija, Wikimedia Commons

Izvor: novaekonomija.rs

SHARE

Pročitajte ostale članke iz ove kategorije:

  • Ovogodišnji festival održaće se 8. i 9. novembra u pozorištu Pinokio(Bulevar maršala Tolbuhina 1, Novi Beograd). Tokom dva festivalska dana publika će imati priliku da pogleda šest sjajnih predstava u izvođenju mladih umetnika. Prvi... Pročitajte više »»
  • Dvodnevnu rođendansku žurku u Beogradu zamislili su ovako: novembar: Mekano novembar: Tvrdo Beograđane i putnike namernike očekuju dva različita koncerta, dve različite set liste, ali jedno je sigurno: i Mekano i Tvrdo biće GLASNO! I naravno... Pročitajte više »»
  • Trci pod nazivom „Belgrade Night Mile“, koja će se po prvi put održati u Beogradu,pridružiće sestudenti Ekonomskog fakulteta. Osim zdravih navika,povod njihovog učešća na noćnoj trci, zakazanoj za petak, 2. novembar, od 22 časa je i... Pročitajte više »»
  • ČETVRTAK 08.11. 16:45 JUŽNI VETAR krimi 125′ 350 dinara 19:00 ZASPANKA ZA VOJNIKE ratni 117′ 350 dinara 21:00 JUŽNI VETAR krimi 125′ 350 dinara PETAK 09.11. 16:45 JUŽNI VETAR krimi 125′ 350 dinara 19:00 ZASPANKA ZA... Pročitajte više »»
  • Centar za edukaciju i društvenu emancipaciju, četvrti put po redu organizuje Studentski privredni forum. Forum će biti realizovan 26. i 27. oktobra 2018. godine na Fakultetu političkih nauka, Jove Ilića 165 u Beogradu. SPF će i ovo godine u... Pročitajte više »»