Mladi menadžeri i studenti u poseti Evropskom parlamentu

Oko trideset mladih menadžera i studenata iz Srbije i Slovenije, posetiće Evropski parlament između 20. i 23. juna 2016. u organizaciji Srpske asocijacije menadžera i Franca Bogoviča, slovenačkog zastupnika u Evropskom parlamentu, a uz podršku Naftne industrije Srbije i njihove kancelarije u Briselu.

Cilj posete je upoznavanje mladih sa evropskim institucijama i vrednostima EU i učešće na konferenciji ‘Bolja budućnost za mlade Zapadnog Balkana’ čiji su organizatori Franc Bogovič i Tanja Fajon sa podrškom Ministarstva spoljnih poslova Republike Slovenije, EU40 – mreža mladih zastupnika Evropskog parlamenta i Mladi BSF.

Na konferenciji će pored Bogoviča i Tanje Fajon, govoriti i i Tanja Miščević, šef Pregovaračkog tima Srbije za pristupanje Evropskoj Uniji, ministri iz Slovenije i Albanije, nekoliko komesara Evropske komisije, a govornik na jednom od panela biće i Milan Petrović, predsednik Srpske asocijacije menadžera.

Mladi će posetiti i Misiju Republike Srbije u Briselu, obićiće Evropski parlament i biti u prilici da prisustvuju obeležavanju Nacionalnog dana Republike Slovenije i 25 godina njene samostalnosti. U povratku, posetiće Sloveniju i opštine Krško i Ljubljana, kao i nekoliko slovenačkih kompanija. Pored mladih menadžera, u poseti Briselu učestvuju i studenti projekta Energija znanja.

Pokrovitelj posete mladih iz Srbije je Ministartstvo omladine i sporta Republike Srbije.

Foto: ilustracija, Wikimedia Commons

Izvor: novaekonomija.rs

SHARE

Pročitajte ostale članke iz ove kategorije: