„Mašinac“ dočekao studente

Školska godina počela je u ponedeljak svečano na Mašinskom fakultetu Univerzita u Beogradu.

Školska godina počela je u ponedeljak svečano na Mašinskom fakultetu Univerzita u Beogradu. Prva predavanja imali su i studenti prve godine još nekoliko fakulteta, dok će većini tek sledeća nedelja biti radna.

Prema rečima prof. dr Radivoja Mitrovića, dekana Mašinskog fakulteta, ove godine novi studenti imali su i pripremne časove cele prošle nedelje, kako bi obnovili srednjoškolsko gradivo. U ponedeljak su, posle podele indeksa i svečanog prijema, već počela predavanja.

– Popunili smo kvotu i primili 540 studenata – kaže prof. Mitrović. – Njima u čast danas smo otvorili i izložbu „Nikola Tesla mašinski inženjer“ i svakom brucošu poklonili knjigu o Tesli, koju je izdao naš fakultet, i koja govori o njegovim radovima u oblasti mašinstva.

Mitrović objašnjava da je fakultet odlučio da što više pomogne novoj generaciji akademaca, pa će na raspolaganju imati pomoć mentora, koji će im razrešiti sve dileme koje se tiču nastave i gradiva. Ukupno 46 nastavnika biće mentori novoj generaciji brucoša, a namera je da studenti ne odugovlače ispitne obaveze, nego da već po završetku semestra daju najteže ispite.

Izvor: Novosti

SHARE

Pročitajte ostale članke iz ove kategorije: