Kragujevački studenti na Svetskom festivalu omladine u Sočiju

U ruskom gradu Sočiju od 14. do 22. Oktobra, pod pokroviteljstvom Ujedinjenih nacija, održan je 19. Svetski festival omladine i studenata.

Kao predstavnici Studentske unije Srbije u delegaciji Republike Srbije na Festivalu, učestvovali su i studenti Fakulteta inženjerskih nauka iz Kragujevca Nikola Banduka, Stefan Đurić i Ognjen Opančina.

U centralnom delu Festivala koji je održan u Sočiju, kragujevački studenti dobili su priliku da učestvuju u Regionalnom programu i posete regione Ruske Federacije. Posetili su Tjumensku, Svedrlovsku oblast i Primorski kraj na istoku Rusije i upoznali se sa najvažnijim institucijama ovih regiona, od univerziteta, vlade regiona, kulturno-istorijskih znamenitosti do najvećih kompanija kompanija poput rafinerija nafte, metalurški kompanija, medijskih kuća i dr.

Organizovan je veliki broj predavanja iz oblasti inženjerstva, astronomije, hemije, društvenih, panel diskusija na temu savremenog društva i najznačajnijih političkih događaja na međunarodnoj sceni.

Predavanje o bududnosti industrije I prilagođavanja obrazovanja njenim potrebama, gostujućim studentima održao je ministar industrije I trgovine Ruske Federacije Denis Manturov, a poslednjeg dana Festivala predstavnici Studentske unije Srbije posetili su Ambasadu Republike Srbije u Moskvi. Studente je primio ambassador, njegova ekselencija dr Slavenko Terzić, sa kojim su razgovarali diskutovali o mogućoj saradnji studenata iz Srbije i Rusije u različitim oblastima.

Izvor: rts.rs

Fotografija: rts.rs

SHARE

Pročitajte ostale članke iz ove kategorije: