Konkurs za mlade talente u aprilu

Fondacija za mlade talente, koju je početkom ove godine osnovao grad Beograd, raspisaće prvi konkurs za dodelu namenskih sredstava u aprilu, a cilj joj je da pomogne izuzetno nadarenim mladim učenicima i studentima.

Kako se navodi u saopštenju gradske uprave, pomoć od 100.000 evra koju je grad izdvojio, značajan je podsticaj radu Fondacije, koja će svoje aktivnosti finansirati i iz donacija društveno-odgovornih kompanija.

Zamenica predsednika Skupštine grada Andrea Radulović istakla je da će nadareni pojedinci starih do 30 godina imati priliku da za usavršavanje dobiju sredstva iz Fondacije, i da svojim rezultatima pokažu zahvalnost svom gradu.

„Beograd će pokazati svima da je grad mladih talenata, koji dobijaju podršku od svog grada“, rekla je Radulović.

Ona je dodala i da mladi predstavljaju najvažniji resurs svakog društva, koji doprinosi napretku zbog čega njima treba posvetiti posebnu pažnju, jer ulažući u njih ulažemo u svoju budućnost.

Govoreći o mladim talentima u gradu Beogradu, zamenica predsednika Skupštine grada osvrnula se na nedavne susrete sa učenicima Sportske i Matematičke gimnazije.

„Iz razgovora sa njima saznala sam koje su potrebe mladih i talentovanih učenika u Beogradu kao i to na koji način im možemo pomoći. Usavršavanja u zemlji i inostranstvu, kroz učešće na raznim seminarima, su veoma značajan deo njihovog napredovanja zbog čega planiramo upravo na taj način da im pomognemo i omogućimo da postižu najbolje rezultate“, rekla je Radulović.

Prema njenim rečima redovna učešća na takmičenjima iz različitih oblasti na najbolji način pokazuju stepen napretka koji učenici i studenti ostvaruju tokom svog školovanja.

Radulović je podvukla i da su učenici tih škola bili veoma zainteresovani za konkurs Fondacije i zahvalili na interesovanju koje grad Beograd iskazuje za mlade.

Skupština grada Beograda, kroz inicijativu odborničke grupe Srpske napredne stranke, došla je do sistemskog rešenja za pružanje pomoći talentovanim pojedincima, navodi se u saopštenju.

Dosadašnja praksa je pokazala da je takav način finansiranja talentovanih učenika i studenata potreban kako bi mladi dobili podršku od grada i uvideli da se mogu osloniti na tu pomoć.

„Želja svih nas na čelu grada Beograda je da pomognemo mladim talentima i damo im podsticaj da napreduju, ali isto tako i da im pošaljemo poruku da je važno znanje podeliti sa drugima. Uključivanjem talentovanih učenika i studenata u programe Fondacije, potrudićemo se da na najbolji način podstičemo stvaralaštvo, naučno usavršavanje i sportski duh kod mladih“, zaključila je Radulović.

Foto: ilustracija

Izvor: Blic

SHARE

Pročitajte ostale članke iz ove kategorije: