Klub studenata tehnike proslavio je 62. rođendan

Najstariji klub u ovom delu Evrope – Klub studenata tehnike, u sredu je proslavio svoj 62. rođendan. U proteklih godinu dana klub je organizovao brojne uspešne koncerte i večeri, 42. Maskenbal, pod temom „Noć bez sna“ zabaležeio je rekordnu posećenost, kao i tradicionalne Brucošijade, od kojih je prvu posetilo čak 2.500 ljudi.

Povodom 62. rođendana kluba, o KST-u su pričali poznati beogradski muzičari.

„Ja sam u životu mnogo kilometara preturio, ali mislim da sve to što sam preturio preko glave nije ni trećina kilometraže koju sam proveo u KST-u“, kaže popularni frontmen Orthodox Celtsa Aca Seltik i nastavlja: „Pola života sam proveo u KST-u i mogu reći da sam rođen tamo, i kroz detinjstvo i kroz faks stalno sam bio tu. Dovoljno je reći da mi je najbolji ortak bio domarev sin, ceo život sam bio tamo, tamo sam se i oženio i još svašta nešto radio. Šta reći osim – hvala KST!“.

Svojih početaka prisetio se i Igor Blažević, poznatiji kao Prljavi inspektor Blaža.

„Prvi nastupi Prljavog inspektora Blaže i Kljunova bili su u KST-u 1994. i publika je i tada, a i ranije, kada su mnogi velikani poput Riblje Čorbe nastupali, uvek bila luđa od samih izvođača, koji nisu bili sasvim svoji. Jedna od najboljih anegdota je kada sam ostao sasvim go na bini i samo se sakrio iza pojačala, dok nisam pobegao u svlačionicu, a publika je vikala „gologuzan“, kao Đenki. Ja sad srećem te ljude, koji imaju porodice, žene, decu, muževe, ali i dalje pamte te događaje od pre 20 godina. Ko jednom uđe u taj tamni vijalet zvani KST pamti sve, mada ja imam dosta rupa u sećanjima (smeh). Kao Totalni opoziv, neka sečanja čudna“, kaže popularni Blaža.

Jedan od muzičara koji je karijeru započeo u KST je i Nemanja Kojić Kojot, frontmen kultnog Eyesburna.

„Počeo sam u KST-u, tu su mi bile prve svirke sa Del Arnom, a i Eyesburn je u klubu snimio i prvi album. Bili smo tu i stalno tokom Offline večeri koje su se održavale devedesetih. Volim KST i rado mu se vraćam“, rekao je Kojot.

Samostalni Referenti, koji su nedavno proslavili 20. rođendan, jedan su od bendova koji je održao na brojne koncerte u Klubu studenata tehnike.

„Decenijama kultno mesto u edukaciji mladih i kreiranju pravih kulturno-umetničkih vrednosti. Za Referente jedno od omiljenih mesta za sviranje i mesto gde smo sigurno najviše puta svirali u našoj 20 godina dugoj karijeri. Bilo da se radi o maskenbalu, otvaranju, zatvaranju bašte ili našem samostalnom koncertu, uvek fenomenalna atmosfera. Hvala vam što postojite, srećan vam rođendan i samo napred“, rekao je Marko Nikolić, gitarista i pevač Referenata.

U KST-u se u rođendanskoj nedelji radi kao i uvek, u četvrtak je na programu Bunt, najmlaše klupsko veče posvećeno muzici bendova kao što su Joy Division, The Smiths, New Order, EKV, Idoli… U petak je tu tradicionalno Can’t Stop The Rock veče, sa duplim programom gde će se puštati muzika bendova Hladno Pivo i Goblini, dok je subota rezervisana za nešto moderniji zvuk, na programu su Ladies Night i Brit n Bass, kao dupli program.

SHARE

Pročitajte ostale članke iz ove kategorije:

  • ČETVRTAK 15.11. 15:00 POD DRVETOM komedija 85′ 350 dinara 16:45 JUŽNI VETAR krimi 125′ 350 dinara 19:00 ZASPANKA ZA VOJNIKE ratni 117′ 350 dinara 21:00 JUŽNI VETAR krimi 125′ 350 dinara PETAK 16.11. 15:00 POD DRVETOM... Pročitajte više »»
  • Hakaton će biti održan 15. decembra, prijave će trajati do 20. novembra i mogu se prijaviti svi srednjoškolci u timovima od po 3 do 4 člana. Projekat se sastoji iz dva dela. Prvi deo jesu radionice na kojima će srednjoškolci biti upoznati sa... Pročitajte više »»
  • Ovogodišnji festival održaće se 8. i 9. novembra u pozorištu Pinokio(Bulevar maršala Tolbuhina 1, Novi Beograd). Tokom dva festivalska dana publika će imati priliku da pogleda šest sjajnih predstava u izvođenju mladih umetnika. Prvi... Pročitajte više »»
  • Dvodnevnu rođendansku žurku u Beogradu zamislili su ovako: novembar: Mekano novembar: Tvrdo Beograđane i putnike namernike očekuju dva različita koncerta, dve različite set liste, ali jedno je sigurno: i Mekano i Tvrdo biće GLASNO! I naravno... Pročitajte više »»
  • Trci pod nazivom „Belgrade Night Mile“, koja će se po prvi put održati u Beogradu,pridružiće sestudenti Ekonomskog fakulteta. Osim zdravih navika,povod njihovog učešća na noćnoj trci, zakazanoj za petak, 2. novembar, od 22 časa je i... Pročitajte više »»