Kad ovi studenti završe Ekonomski fakultet, dobiće dve diplome

Na Ekonomskom fakultetu u Beogradu danas je predstavljena prva generacija studenata koji će učiti po programu prestižne Londonske škole ekonomije (LSE) i po završetku studija dobiti dve diplome - Ekonomskog fakulteta i Univerziteta u Londonu.

Prva generacija broji 30 studenata koji uče po istom programu i imaju isti tretman kao i njihove kolege koje studiraju u Londonu, saopštio je Ekonomski fakultet.

Studenti imaju 14 dvosemestralnih ispita za tri godine, slušaju predavanja na engleskom jeziku, polažu ispite na engleskom jeziku, pismeno i to u jednom ispitnom roku i po okončanju studija dobijaju dve diplome. Oni imaju i pristup onlajn resursima Londonske škole ekonomije za pripremu ispita.

Ekonomski fakultet je obezbedio i stipendije za četvrtinu studenata prve generacije. Studente će stipendirati kompanije: Nordeus, KPMG, Nelt i NIS, rekao je dekan fakulteta Branislav Boričić.

Ambasador Velike Britanije u Srbiji Denis Kif izjavio je da je taj studijski program istovremeno sjajna šansa za studente iz Srbije da unaprede znanja i profesionalne veštine, i pozitivan iskorak za ceo Beogradski univerzitet, na planu dalje internacionalizacije.

„Ovo je i sjajan primer širenja obrazovne saradnje Velike Britanije i Srbije, u godini u kojoj obeležavamo 180 godina zvaničnih diplomatskih odnosa“, istakao je ambasador Kif.

Ekonomski fakultet je jedan od malobrojnih u Evropi, koji je potpisao sporazum o saradnji sa Londonskom školom ekonomije, koji predviđa realizaciju međunarodnog programa osnovnih studija „Ekonomija i finansije“, navodi se u saopštenju.

Izvor: www.blic.rs

SHARE

Pročitajte ostale članke iz ove kategorije: