Junski ispitni rok – Anketa

Anketa portala Studentskiživot.com pokazala je da skoro tri četvrtine ispitanih studenata smatra da će uspešno završiti junski ispitni rok.

Portal Studentskizivot.com obavio je istraživanje u vezi očekivanja studenata tokom junskog ispitnog roka. U anketi portala sa pitanjem „Š ta očekujete od junskog ispitnog roka?“ učestvovalo je preko 500 ispitanika.

Rezultati su pokazali da skoro polovina studenata smatra da će položiti nekoliko prijavljenih ispita (46%), dok 30% ispitanika očekuje da će položiti sve zaostale ispite i očistiti godinu.

Da će položiti samo jedan ispit u ovom roku, smatralo je 13% ispitanih studenata, a da neće položiti nijedan ispit očekuje 6%.

Procenat onih ispitanika koji nisu ni želeli da izlaze na ispite u junskom ispitnom roku bio je 5%

Anketa SZ - junski ispitni rok

 

 

SHARE

Pročitajte ostale članke iz ove kategorije:

  • Došao je i taj period godine kada studenti, a naročito brucoši, kreću u potragu za mestom za stanovanje. Studenti koji imaju tu sreću da žive i studiraju u svom rodnom gradu, ne susreću se tako često sa problemom portage za mestom u domu ili... Pročitajte više »»
  • Studenti predstavljaju jednu od najosetljivijih društvenih grupa kada su finansije u pitanju. Visoke školarine, dodatni troškovi i budžet za svakodnevne studentske troškove sasvim sigurno mogu biti opterećujući po svakog prosečnog studenta.... Pročitajte više »»
  • Jednom prilikom predstavili smo vam tekst “Čemu služi fakultet?” u kojem William Deresiewicz navodi najbolje objašnjenje i odgovor na ovo pitanje, da je osnovna svrha fakulteta da nas nauči da razmišljamo. Da li vas je fakultet naučio da... Pročitajte više »»
  • Stavovi o studentskim menzama i istraživanje o navikama prehrane studenata, kao i o njihovom zadovoljstvu prehranom u studentskim restoranima. Ovog meseca sproveli smo jednu sveobuhvatnu analizu studentskih stavova o menzama i ishrani studenata... Pročitajte više »»
  • Studentski standard koji prati standard univerzitetskih centara iz Evrope i sveta sve više nam zvuči kao zemlja iza duge, neuhvatljiva i zauvek magična. Ali da li je zaista taj visoki standard studentskog života nedostižan i nemoguć? Postoji... Pročitajte više »»