Izložba fotografija dece bez roditeljskog staranja „Mesec dana mog života“

U ponedeljak, 10. decembra, građanima Beograda pružiće se jedinstvena prilika da zakorače u svet dece bez roditeljskog staranja i progledaju njihovim očima.

Izložbu fotografija „Mesec dana mog života“, čiji su autori deca i mladi bez roditeljskog staranja iz domova, prate priče koje će vam približiti njihov svet, njihovo iskustvo, njihov pogled i njihove želje. Šta ih čini drugačijim, a šta istim, čemu se nadaju, šta ih raduje, a šta boli – saznajte u ponedeljak, 10. decembra od 19 časova u holu Gradske opštine Vračar. Domaćini izložbe biće i sami autori fotografija.

Izložba fotografija nastala je u okviru projekta „Mesec dana mog života – radionice i izložba fotografija sa decom bez roditeljskog staranja“ koji sprovodi CEPORA – Centar za pozitivan razvoj dece i omladine, uz sufinansiranje Ministarstva kulture RS i podršku zaposlenih firme eFront. Deca i mladi iz Zvečanske su, nakon radionica fotografije, mesec dana svakodnevno fotografisali predmete, osobe i mesta koja su im važna, pružajući svima priliku da, kroz njihovo lično iskustvo i neverovatne priče, zavire u njihov svet.

„Ono što uvek pomislim kada vidim dom je da nisam ovde bila bih na ulici. Ali opet, jako je teško živeti u kolektivu. Nekad se osećam kao da sam u rijaliti šouu. Šta god da uradimo, i vaspitači znaju, svako zna… Ne osećam se kao da sam u svojoj kući, kao da je ovo moj dom, nešto trajno. Kao da sam došla na nekoliko dana u hotel, ali nikako da odem.“ – jedna je od priča koja vas čeka na izložbi koju čini 100 fotografija. Ovaj projekat pruža deci priliku ne samo da se izraze kroz fotografiju, već i da što bolje svoja životna iskustva integrišu, da ispričaju svoje priče onako kako oni žele – da budu sami autori sopstvenih priča i toga kako će ih drugi videti.

Izložba je i prodajnog karaktera, a kupovinom fotografija podržava se dalji rad sa decom i mladima bez roditeljskog staranja. Čekamo vas u ponedeljak, 10. decembra od 19h u holu Gradske opštine Vračar, ulaz je slobodan!

Nosilac projekta je beogradski CEPORA – Centar za pozitivan razvoj dece i omladine (www.cepora.org), koji svojim aktivnostima već šest godina doprinosi pozitivnom razvoju dece i omladine i nosilac je brojnih projekata iz ove oblasti.

SHARE

Pročitajte ostale članke iz ove kategorije: