ISWiB: ceo svet u srcu Beograda na Sajmu država

Udruženje Svetski omladinski talas po deseti put organizuje festival Međunarodna studentska nedelja u Beogradu (ISWiB –International Student Week in Belgrade), koji će se ove godine održati od 17. do 24. jula. Sajam država je jedan od tradicionalnih otvorenih događaja festivala, te će Dorćol Platz 19. jula, sa početkom u 20h ugostiti više od 150 studenata iz preko 40 zemalja sveta.

Svaki od učesnika će imati priliku da predstavi svoju državu na način na koji želi, pošto svoje štandove uređuju narodnom nošnjom, rekvizitima, hranom i pićem koje će doneti od kuće. Sve države koje imaju predstavnike na festivalu će imati svoj kutak, gde će gosti moći da se upoznaju sa kulturom te zemlje, ali i da probaju neke od tradicionalnih pića i delikatesa. Svaki od štandova će biti jasno obeležen zastavom i imenom države učesnika koji na njemu izlažu, tako da će gostima biti lakše da pronađu zemlju koju žele bliže da upoznaju.

Kao i svake godine, Srbija će zauzeti centralno mesto na Sajmu država, a našu zemlju će predstavljati domaći učesnici i volonteri, uz podršku nekih od ovogodišnjih partnera festivala, kao što su Turistička organizacija Srbije, Tiki drink, Duni swede i drugi.

Pod ovogodišnjim motom „Generacije slave inovacije“, učesnici će kroz različite edukativne i zabavne sadržaje tokom sedam dana trajanja festivala imati priliku da se međusobno upoznaju, razmenjuju ideje i rade na rešavanju problema iz različitih oblasti života. Kao i svake, tako će i ove godine učesnicima, ali i volonterima i gostima festivala biti organizovan raznolik program bogat edukativnim i zabavnim sadržajima. Cilj manifestacije je razbijanje predrasuda, popularizacija Beograda i Srbije, rušenje verskih, etničkih i nacionalnih barijera mađu mladima širom sveta.

Sajam država je otvoren za sve posetioce, pa su svi zainteresovani posetioci doborodošli da zajedno sa učenicima festivala iskuse multikulturalizam u svom najboljem obliku, uz dobru hranu, piće, muziku i propratnu žurku.

SHARE

Pročitajte ostale članke iz ove kategorije: