Greške u pisanju CV-a koje treba da izbegnete kako biste zakoračili ka uspehu

Dobro napisan CV je bitan deo u procesu pronalaženja posla. On često predstavlja jedinu šansu da ostavite dobar utisak kod poslodavca. Zato je bitno da vam CV bude besprekoran. Kako bismo vam pomogli da prilikom pisanja biografije ne pravite sitne, ali značajne greške, istakli smo neke od najčešćih i najuočljivijih.
  1. Greške u kucanju i gramatičke greške – ukoliko niste sigurni, zamolite nekoga da pročita i eventulno vas uputi u određene propuste.
  2. Žargon i klišei – zasigurno nešto od ovoga imate u vašem CV-ju, fraze poput volim timski rad, željan sam novih znanja i slično vam nisu potrebne.
  3. Preležeran ton – nikada ne znate na kakvog ćete poslodavca naići, stoga budite oprezni i umereni.
  4. Neprofesionalne e-mail adrese – zaboravite na e-mail adresu slatkica94@gmail.com ili tomi.bond007@yahoo.com. To je krajnje neprofesionalno i svakom poslodavcu će odmah zapasti za oko.
  5. Biografija duža od dve stranice – Bez obzira na razlog tolikog obima, ostavićete jako loš utisak ukoliko pređete dve stranice teksta. Držite se relevantnih informacija za posao na koji se prijavljujete.

Ukoliko ste spremili CV, pripremili se za intervju i želeli biste da dobijete praksu u nekoj od vodećih kompanija u našoj zemlji, onda je projekat Dani prakse pravo mesto za vas.

Projekat Dani prakse je osnovan sa ciljem da se studentima pruži prilika za praktičnu primenu stečenih teorijskih znanja, sticanje novih iskustava i osposobljavanje za samostalan rad u struci. Na ovom, dvodnevnom projektu, učestvuju kompanije iz različitih sfera poslovanja, od kojih će studenti moći da dobiju odgovore na sve nedoumice koje imaju, i to na domaćem terenu.

Za dodatne informacije posetite sajt Saveza studenata Fakulteta organizacionih nauka kao i zvaničnu facebook stranicu projekta Dani prakse. Ponesite CV i zakoračite ka uspehu 20. i 21. aprila na FON-u!

SHARE

Pročitajte ostale članke iz ove kategorije: