Global Host program, AIESEC – budi domaćin inostranom studentu!

Organizacija AIESEC još jednom organizuje program Global Host i poziva vas da budete domaćin inostranom studentu na 3-6 nedelja. Vaša je obaveza da studentu obezbedite krevet, kupatilo i internet, a sve ostalo je u nadležnosti AIESEC-a i samog studenta. Sa druge strane, vi dobijate neverovatno iskustvo, zahvalnog prijatelja sa kojim možete usavršiti znanje stranih jezika i priliku da upoznate kulturu neke druge zemlje. Prijave su otvorene za sve!

Svet kuca na tvoja vrata, hoćeš li da otvoriš?

Veliki broj inostranih studenata dolazi ovog leta u našu zemlju kako bi volontirali na projektima koji se tiču rada sa našom decom i najugroženijim osobama. Njihov gest je za divljenje i mi ćemo im tome biti večno zahvalni. Jedan od načina na koji im možemo iskazati zahvalnost je taj da otvorimo vrata svog doma i da im obezbedimo boravak u periodu od 3 do 6 nedelja, koliko će provesti na volontiranju u našoj zemlji.

Svaka osoba koja odluči da bude domaćin internacionalnom studentu će biti u obavezi da mu obezbedi krevet, kupatilo i internet. Sve ostalo je u nadležnosti  AIESEC organizacije i samog studenta.  Ono što biste dobili ovim iskustvom zaista nema cenu. Prijatelja za ceo život koji će vam zbog ovoga biti zahvalan. Priliku da na jako zabavan način poboljšate znanje stranih jezika. I prilku da vidite svet oko sebe iz ugla nekoga ko dolazi iz sasvim drugačijeg okruženja.

Evo šta o ovom iskustvu kaže Jelena koja je već učestvovala u programu:

„Host program je najbolji način upoznavanja druge kulture, a posebno bih istakla osećaj dautičete na nečiji život i da ga menjate. Sagledala sam Rusiju Eleninim očima, kao i ona Srbiju mojim. Stekla sam prijatelja i iskustvo za ceo život, aktivno sam učila ruski jezik i saznala toliko novih stvari. Uskoro ću ponovo hostovati, ovog puta, tri osobe iz Rusije!“ Jelena Popović

Ukoliko i ti želiš da učestvuješ u Global Host programu i ugostiš inostranog volontera, pošalji prijavu na tamara.tanasic9@aiesec.net. Prijave su otvorene za sve.

AIESEC je globalna mreža studenata koja razvija liderski potencijal mladih i pozitivno utiče na društvo. Prisustvom u preko 125 zemalja sveta, AIESEC predstavlja najveću organizaciju vođenu od strane studenata. Svojim programima internacionalnih praksi i organizacijom edukativnih i društveno odgovornih projekata, AIESEC pruža mladima jedinstvenu mogućnost za lični i profesionalni razvoj. Za više informacija posetite naš sajt i facebook stranicu.

„Obrazovanje je najmoćnije oružje koje možete upotrebiti da promenite svet!“

SHARE

Pročitajte ostale članke iz ove kategorije: