Filip Moris odveo 20 studenata na dvodnevno putovanje u Bolonju!

Kompanija Filip Moris organizovala je konkurs „Indeks je moj pasoš“ zahvaljujući kom je dvadeset studenata iz različitih krajeva Srbije otputovalo u Bolonju, najstariji univerzitetski centar na svetu.

Osim posete starom gradskom jezgru, studenti su imali priliku da obiđu i najsavremeniju fabriku u sistemu ove multinacionalne kompanije, koja simbolizuje transformaciju u koju je ušla najveća duvanska kompanija na svetu.

Tatjana Jovanović, direktor ljudskih resursa za jugoistočnu Evropu kompanije Filip Moris, kaže da je konkurs sproveden sa ciljem da se nagrade proaktivni i uspešni mladi ljudi i da im se pruži prilika da upoznaju lepote najstarijeg univerzitetskog grada, kao i da ostvare kontakte s kolegama različitih profila.

„Uz to, nastojali smo da studenti iz prve ruke saznaju korisne informacije o najnovijim trendovima u industriji i biznisu uopšte, kako bi sutra ušli u poslovni svet potpuno svesni neophodnosti konstantne transformacije i prilagođavanja. Svakako, nama kao kompaniji je cilj da nastavimo da kreiramo dodatne podsticajne prilike za mlade ljude o kojima mogu saznati prateći našu Fejsbuk stranicu“, rekla je Jovanović. 

Kako bi učestvovali u konkursu „Indeks je moj pasoš“ studenti su imali zadatak da se predstave na najbolji mogući način kroz autorsku fotografiju i kraći tekst koji odgovaraju na jednu od tri ponuđene teme: timski rad, preduzetnički duh i učenje.

Iskustva sa putovanja podelili su sa nama i nagrađeni studenti:

Uz sve lepote Italije u kojima smo uživali, najveći utisak na mene je ostavila fabrika. Do sada nisam imala priliku da vidim tako nešto. Ovo iskustvo će mi biti značajno i u toku studiranja, budući da neretko radimo studije slučaja o novim proizvodima na tržištu.– ponosno dodaje Jelena Ristić, studentkinja Ekonomskog fakulteta u Nišu.

Poseta Italiji završila se u gradiću Ferara, u čijem se starom gradskom jezgru posebno uživalo, a koji je baš kao i Bolonja – univerzitetski grad.

„Osim svih lepih stvari koje mi je donelo ovo putovanje, najdraže mi je to što smo posetili ovako lep, ljubak gradić koji sasvim sigurno ne bih imala priliku drugačije da posetim, čak i kada bih se zaputila na odmor u Italiju. Sam konkurs je bio drugačiji, nisu odlučivali lajkovi na društvenim mrežama, pa je i ovo putovanje ne samo ispunilo, već i premašilo sva naša očekivanja“, zaključila je studentkinja turskog jezika Maja Cvetinov.

SHARE

Pročitajte ostale članke iz ove kategorije:

  • ČETVRTAK 15.11. 15:00 POD DRVETOM komedija 85′ 350 dinara 16:45 JUŽNI VETAR krimi 125′ 350 dinara 19:00 ZASPANKA ZA VOJNIKE ratni 117′ 350 dinara 21:00 JUŽNI VETAR krimi 125′ 350 dinara PETAK 16.11. 15:00 POD DRVETOM... Pročitajte više »»
  • Hakaton će biti održan 15. decembra, prijave će trajati do 20. novembra i mogu se prijaviti svi srednjoškolci u timovima od po 3 do 4 člana. Projekat se sastoji iz dva dela. Prvi deo jesu radionice na kojima će srednjoškolci biti upoznati sa... Pročitajte više »»
  • Ovogodišnji festival održaće se 8. i 9. novembra u pozorištu Pinokio(Bulevar maršala Tolbuhina 1, Novi Beograd). Tokom dva festivalska dana publika će imati priliku da pogleda šest sjajnih predstava u izvođenju mladih umetnika. Prvi... Pročitajte više »»
  • Dvodnevnu rođendansku žurku u Beogradu zamislili su ovako: novembar: Mekano novembar: Tvrdo Beograđane i putnike namernike očekuju dva različita koncerta, dve različite set liste, ali jedno je sigurno: i Mekano i Tvrdo biće GLASNO! I naravno... Pročitajte više »»
  • Trci pod nazivom „Belgrade Night Mile“, koja će se po prvi put održati u Beogradu,pridružiće sestudenti Ekonomskog fakulteta. Osim zdravih navika,povod njihovog učešća na noćnoj trci, zakazanoj za petak, 2. novembar, od 22 časa je i... Pročitajte više »»