Dani BEST-a, prijem i obuka volontera

Udruženje studenata tehnike Evrope - BEST Novi Sad, organizuje projekat „Dani BEST-a – prijem i obuka volontera” koji je od izuzetnog značaja za Univerzitet u Novom Sadu i podržan je od strane grada Novog Sada, OPENS projekta i EXIT fondacije. Događaj će se održati 23, 24. i 26. novembra 2015. godine.

Udruženje studenata tehnike Evrope – BEST Novi Sad (Board of European Students of Technology) iz Novog Sada je neprofitna, volonterska, apolitična studentska organizacija. Novosadski ogranak međunarodnog udruženja studenata tehnike Evrope – BEST je jedan od 96 lokalnih BEST grupa, koje se nalaze na isto toliko univerziteta u 33 države širom Evrope. Od osnivanja 1989. godine, pa sve do danas, BEST nudi mogućnost unapređenja studenata kroz stručne akademske seminare komplementarnog obrazovanja, saradnje i razmene između studenata širom Evrope. Glavni prioritet BEST-a je povezivanje univerziteta, studenata i kompanija.

Udruženje studenata tehnike Evrope – BEST Novi Sad je osnovano 2005. Godine sa ciljem unapređenja studenata Univerziteta u Novom Sadu. Preko 380 naših studenata posetilo je neki od evropskih univerziteta kako bi pohađali akademski seminar ili prisustvovali nekom od neformalnih skupova i upoznalo se sa drugim kulturama, kao i kolegama širom Evrope. Ugostili smo preko 320 stranih studenata u Novom Sadu koji su pohađali neki od naših akademskih seminara i uverili se u kvalitet našeg obrazovanja.

Projekat „Dani BEST-a”

Na trodnevnom događaju „Dani BEST-a – prijem i obuka volontera ”student će imati priliku da slušaju radionice raznih karaktera (volonterizam, simulacija intervjua za posao, asertivna komunikacija, pisanje CV-ja i motivacionog pisma, liderstvo i sl). Projekat služi za to da mladima ukaže na bitnost neformalnog obrazovanja, kao i na to šta sve jedan student pored fakulteta može da radi i kako dodatno da se unapređuje.

Cilj ovog projekta je promocija različitih vidova volonterskog rada studentima Univerziteta u Novom Sadu. Kroz volonterski rad studentima se pruža mogućnost ličnog usavršavanja kroz postojeće programe mobilnosti, dodatnog obrazovanja, treninga i obuke, kao kroz druge korisne sadržaje.

Sve radionice i treninzi su besplatni.

Više informacija i raspored možete naći na:

https://www.facebook.com/BEST.Novi.Sad

http://www.bestns.org.rs/

Prijave za učešće u „Danima BEST-a” na:

http://bestns.org.rs/dani-besta/

SHARE

Pročitajte ostale članke iz ove kategorije: