CEDEM: Međunarodni dan Dunava

Centar za edukaciju i društvenu emancipaciju mladih (CEDEM) juče je na šetalištu 25.maj na Dorćolu obeležio Međunarodni dan Dunava tako što je infromisao sugrađane o zagađenosti i značaju ove reke.

Da podsetimo, Srbija je jedan od najvećih zagađivača Dunava azotom i fosforom. Procenjeno je da Srbija godišnje izliva 7200 tona azota i 7000 tona fosfora. Ove vrednosti Srbiju stavljaju na treće mesto po količini azota i drugo mesto po količini fosfora koja se uliva u vode Dunava.

Centar za edukaciju i društvenu emancipaciju mladih (CEDEM) osnovala je grupa mladih ljudi u januaru 2014.godine, koji imaju dugogodišnje iskustvo u radu civilnog društva, sa željom da poboljša određene segmente u kojima je uočeno da se mladi sreću sa problemima koji im onemogućavaju normalan život u Srbiji. Posle godinu dana uspešnog rada ostaju veliki projekti kao što su “Osiguraj se” o bezbednosti dece na internetu, “Žene u politici – rodno ravnopavne ili ne”, “Studentski privredno-politički forum” i mnogi drugi manji projekti i akcije.

SHARE

Pročitajte ostale članke iz ove kategorije: