Akademci kao advokati prodaju preduzeća

Studenti pravnog fakulteta iz Beogradu braniće boje Srbije na međunarodnom takmičenju "Big dil" u Ljubljani.

Beogradski Pravni fakultet ima spreman tim za najveće regionalno takmičenje mladih pravnika. Studenti četvrte godine Stefan Raičević i Stefan Jevtović, predstavljaju Srbiju na takmičenju „Big dil“ u Ljubljani. U timu se, kao instruktor, nalazi i Jelena Malešević, najbolja govornica ovog takmičenja iz 2014. godine.

Mladi akademci ukrstiće koplja sa najboljim studentima prava iz Hrvatske, Slovenije, Makedonije, Bosne i Hercegovine. Pored znanja iz međunarodnog privrednog prava, moraće da pokažu veštinu kao govornici, ali i kao advokati.

– Takmičenje „Big dil“ je simulacija. Osmišljeno na primerima sličnih projekata zemalja zapada sa razvijenom tržišnom ekonomijom – priča Stefan Jevtović (23).

– Za naslov najboljeg, kroz sisteme eliminacije, bore se najbolji studenti pravnih fakulteta sa prostora bivše Jugoslavije.

Prema njegovim rečima, iskustvo kroz takmičenje je šansa da unaprede svoja znanja iz kompanijskog prava i kroz simulaciju kupoprodajne transakcije preduzeća.

– Na takmičenju se susrećemo sa konkretnim problemima koji se dešavaju u privredi. Rešavamo ih u gotovo realnim uslovima – zaključuje Jevtović.

Njegov kolega sa fakulteta Stefan Raičević kaže da, preko takmičenja, stiče praktični deo studiranja koji fali kako bi se upotpunili znanje i slika naše buduće profesije.

– Odlična je stvar kada kao studenti osetimo adrenalin advokatskog posla, naučimo trikove korisne za rad, ali najviše od svega da počnemo da razmišljamo na način koji će nam omogućiti da efikasno obavljamo pravne zadatke u budućnosti – priča Stefan Raičević.

Prema njegovim rečima, na sedmom regionalnom takmičenju, Srbiju će pored beogradskog predstavljati i kragujevački pravni fakultet. Njih su podržali advokati iz kancelarije „Janković- Popović-Mitić“, u saradnji sa vodećim regionalnim advokatskim kancelarijama iz TLA asocijacije

Izvor: www.novosti.rs

SHARE

Pročitajte ostale članke iz ove kategorije: