Ugrabite stipendiju u okviru programa ,,Pokreni se za nauku’’

Program „Pokreni se za nauku“ kreiran je kako bi podržao mlade, talentovane, perspektivne naučnike i naučnice u Srbiji, u realizaciji svojih naučnih ideja i ostvarenju nezavisnosti u naučno-istraživačkom radu.

„Pokreni se za nauku“ je nastavak dosadašnjih programa kompanije Filip Moris, realizovan u saradnji sa Centrom za razvoj liderstva, koji su posvećeni osnaživanju mladih na putu ka ostvarenju svojih liderskih potencijala i njihovom motivisanju da svojim radom doprinesu društvenom, ekonomskom i naučnom razvoju Srbije.

Pet (5) stipendija od po 600.000,00 RSD će biti dodeljene mladim naučnicima i naučnicama sa ciljem realizacije naučnog istraživanja u oblasti medicinskih i prirodnih nauka, i to: medicine, farmacije, biologije, hemije, kao i multidisciplinarnih istraživanja u navedenim oblastima.

USLOVI

  • da ste doktorirali nakon 1. januara 2009. godine
  • da ste zaposleni (na određeno, neodređeno, honorarno, na projektu i sl.) u nekoj od naučnih ustanova u Srbiji
  • da imate stalno prebivalište u Srbiji.

OBAVEZE STIPENDISTA

  • Stipendisti se obavezuju da će četvoromesečno podnositi kratak izveštaj o toku istraživanja, a nakon završetka dostaviti završni izveštaj o obavljenom istraživanju i dobijenim rezultatima.
  • Stipendisti se obavezuju da će u svakom usmenom saopštenju i publikacijama koje nastanu kao rezultat podržanog istraživanja pomenuti stipendiju programa „Pokreni se za nauku”.
  • Stipendisti se obavezuju da će predstavnike programa obavestiti o promeni mesta zaposlenja (angažovanja), studijskom putovanju u inostranstvo i eventualnim problemima koji mogu dovesti do promene predloženog vremenskog okvira istraživanja.
  • U slučaju odustajanja od podržanog istraživanja stipendisti su u obavezi da vrate stipendiju u celosti. Stipendisti se obavezuju da će tokom istraživanja poštovati sve zakone Republike Srbije i odgovarajuće profesionalne etičke kodekse.
  • Stipendisti se slažu da će učestvovati u promociji Programa „Pokreni se za nauku“ (intervjui, fotografije, video materijali, elektronski i štampani mediji, TV, brošure, internet kampanje i sl.)

Ako želiš da budeš jedan od stipendista pozivamo te da se prijaviš popunjavanjem aplikacionog formulara na sledećem linku. Tu ćeš naći informacije o sastavu komisije za dodelu stipendija, i sve o samom postupku prijave. Konkurs traje od 21.12.2015. do 01.03.2016.

Nadamo se da ćeš unaprediti naučnu scenu Srbije!

SHARE

Pročitajte ostale članke iz ove kategorije: