Novi konkurs Hemofarm fondacije za studentske stipendije

Fondacija Hemofarm raspisala je konkurs za dodelu stipendija studentima osnovnih/integrisanih akademskih studija na fakultetima koji se finansiraju iz budžeta Republike Srbije.

Hemofarm fondacija stručno i finansijski podržava akademski razvoj mladih u Srbiji, a od svog osnivanja, pre 24 godine, do danas stipendirala je 3300 studenata širom zemlje.

„Fondacija Hemofarm podržava studente koji imaju izuzetne ocene, a slabije materijalno stanje. Naša pomoć je značajna ne samo zbog sredstva koja dajemo, već i zbog dodatnih mogućnosti koju pružamo u okviru „Mentorskog programa“. Mladi su budućnost ove zemlje, a podrška koju obezbeđujemo je podrška obrazovnom i zdravstvenom sistemu Srbije u stvaranju mladih profesionalaca, stručnjaka u čijim rukama će jednog dana biti zdravlje građana Srbije“, ističe Suzana Đorđević, direktorka Hemofarm fondacije.

Na ovogodišnji konkurs mogu se prijaviti studenti treće i viših godina koji su u dosadašnjem studiranju ostvarili prosek ocena ne manji od 8,50, a stipendije su namenjene studentima određenih studijskih programa medicinskih i farmaceutskih, tehnoloških i tehničkih fakulteta. Detaljne informacije o konkursu i načinu prijave dostupne su na veb-sajtu Hemofarm fondacije www.fondacijahemofarm.org.rs.

Konkurs će biti otvoren do 21. novembra 2017. godine, a budući stipendisti u školskoj 2017/2018. godini imaće priliku da budu deo „Mentorskog programa“ i da u kontaktu sa ekspertima kompanije Hemofarm unaprede svoja znanja i veštine.

Fondacija Hemofarm pokrenula je „Mentorski program“ sa ciljem da studentima koji su još uvek u procesu sticanja formalnog obrazovanja u oblasti nauke, posebno medicine i farmacije, omogući dodatnu podršku i znanja. Stipendisti za mentore dobijaju top menadžere i stručnjake kompanije Hemofarm, profesionalce koji svojim znanjem, ali i bogatim životnim i profesionalnim iskustvom, mogu da odgovore na brojna pitanja, dileme i izazove sa kojima se mladi ljudi suočavaju tokom obrazovanja i kasnijeg profesionalnog razvoja. Takođe, u okviru ovog programa studenti imaju priliku da razgovaraju sa vodećim domaćim i stranim ekspertima na teme kao što su: javni nastup, prezentacijske veštine, neuromarketing, priprema za tržište rada i brojne druge.

Izvor: Blic.rs

Fotografija: Blic.rs

SHARE

Pročitajte ostale članke iz ove kategorije: