Leoni raspisao konkurs za stipendiranje 15 niških studenata

Akademci završnih godina osnovnih i master studija Mašinskog, Elektronskog i Ekonomskog fakulteta u Nišu imaće priliku da dobiju stipendiju od kompanije Leoni

Akademci završnih godina osnovnih i master studija Mašinskog, Elektronskog i Ekonomskog fakulteta u Nišu imaće priliku da dobiju stipendiju od kompanije Leoni.

Oni koji prođu konkurs, dobijaće od te kompanije po 20 hiljada dinara u narednih 10 meseci, a uslov je prosečna ocena iznad 8.5, poznavanje engleskog jezika, ali i obaveza da posle stipendiranja narednih 20 meseci rade za tu fabriku kablova.

Kako ističe zamenica generalnog direktora “Leonija” Aleksandra Pešić, konkurs koji će biti raspisan u ponedeljak, 13. novembra, a na njemu će biti dodeljeno 15 stipendija, 7 za Mašinski fakultet, 4 za Elektronski i 4 za Ekonomski.

“Cilj saradnje i potpisivanja ugovora sa fakultetima jeste ulaganje u naše najbolje studente koji će kasnije dobiti priliku da rade u našoj kompaniji.

Pored stipendiranja, “Leoni” je prepoznao i druge metode saradnje sa visokoobrazovnim institucijam u vidu stručne prakse, budućih predavanja i upoznavanja studenata sa činjenicom šta kompanija radi, a biće im otvorena i vrata da mogu da vide naše proizvode i šta je to što mi radimo”, kaže Pešićeva.

Kako dodaje, oni koji dobiju stipendiju, potpisuju ugovor kojim se obavezuju da će 20 meseci posle primanja stipendije imati obavezu da rade u toj kompaniji.

Ugovore sa dekanima navedena 3 fakulteta potpisao je generalni direktor Leonija u Srbiji Klemens Saks, koji je istakao da ta kompanija želi da bude ne samo najveća, već i da anjbolje posluje.

Kompanija “Leoni” pored Niša posluje pogone ima i u Prokuplju i Doljevcu, dok je najavljeno i otvaranje četvrte srpske fabrike kablova u Kraljevu.

Konkurs traje do 15. decembra.

Izvor: www.novosti.rs

Fotografija: www.novosti.rs

SHARE

Pročitajte ostale članke iz ove kategorije: