Konkurs za dve književne stipendije nedeljnika NIN

Nedeljnik NIN raspisao je prvi put konkurs za književnu stipendiju za najbolji nacrt romana autorima mlađim od trideset i starijim od osamnaest godina, koji pišu na srpskom jeziku, kao podrška za delo u nastajanju.

Pisci budućih romana treba da pošalju sinopsise u nastajanju do 30. maja, a žiri, koji čine poznati književnici, prevodioci, profesori, urednici i publicisti, pročitaće pristigle rukopise i doneti konačnu odluku o dva dobitnika „Književne stipendije nedeljnika NIN“.

Autori dela koja budu proglašena najboljim biće nagrađeni plaketom i pojedinačnim novčanim iznosom od po 500 evra.

Književna stipendija nedeljnika NIN dodeljuje se za najbolji nacrt romana, autorima mlađim od 35 i starijim od 18 godina, srpskog jezičkog područja.

Kao podrška za delo u nastajanju, kako mladim piscima tako i domaćoj književnosti uopšte, NIN-ov petočlani žiri u sastavu: Filip David, Dragan Velikić, Vladislav Bajac, Vladislava Gordić Petković i Dragan Jovićević, odabraće dva najbolja sinopsisa za romane u nastajanju i autore istih nagraditi plaketom i pojedinačnim novčanim iznosom od po 500 evra.

Kandidati koji žele da konkurišu, obavezni su da pošalju sinopsis, odnosno nacrt svog romana u nastajanju, ne duži od 10.000 slovnih mesta (karaktera), sa razmacima, potpisan punim imenom i prezimenom, kao i svoju detaljnu biografiju (i bibliografiju, ukoliko je poseduju), sve u pet (5) istovetnih štampanih primeraka.

Navedenu dokumentaciju, kandidati su dužni da pošalju u jednoj koverti, sa naznakom „Za književnu stipendiju nedeljnika NIN“, klasičnom poštom, na adresu nedeljnika NIN: Beograd, ul. Žorža Klemansoa br. 19.

Jedan kandidat može poslati ukupno jedan sinopsis, odnosno nacrt svog autorskog romana u nastajanju.

Tekstovi poslati putem elektronske pošte (imejlom) neće se uzimati u razmatranje.

Konkurs je otvoren od 30. aprila do 30. maja 2015. godine.

Članovi žirija objaviće imena dobitnika stipendija najkasnije do 30. juna 2015. godine, na svom zvaničnom sajtu i fejsbuk-stranici, kao i u štampanom izdanju nedeljnika NIN, u kom će pobednički radovi i njihovi autori biti predstavljeni.

Glavni i odgovorni urednik nedeljnika NIN, zajedno sa članovima žirija, uručuje dobitnicima „Književnu stipendiju nedeljnika NIN“, na svečanoj ceremoniji, na kojoj će dobitnici održati kratku besedu povodom dobijanja stipendije.

SHARE

Pročitajte ostale članke iz ove kategorije: