Netokracija Srbija lansira projekat #DigitalnaKarijera sa ciljem upoznavanja studenata sa novim digitalnim veštinama

Netokracija Srbija u ovom mesecu startuje sa svojim nacionalnim projektom koji nosi naziv #DigitalnaKarijera, sa ciljem da mlade i studente završnih godina netehničkih fakulteta upozna sa digitalnim veštinama potrebnim za rad i poveže ih sa budućim poslodavcima koji su u potrazi za novom generacijom digitalaca.

Nakon uspešne realizacije projekta u susednoj Hrvatskoj, gde je aktivno učestvovalo više od 700 studenata, u Srbiji organizujemo pet jednodnevnih događaja i to: 22. maja u Nišu, 29. maja u Novom Sadu i 5. juna u Kragujevcu, ali i u Subotici i Beogradu u drugom ciklusu, na jesen. Prvi događaj u okviru ovog projekta održaće se na Ekonomskom fakultetu u Nišu u utorak, 22. maja, sa početkom u 14 časova.

Koncept #DigitalneKarijere je jednostavan – spajamo lokalne heroje iz digitalne zajednice sa studentima kojima ćemo predstaviti potrebe današnjih poslodavaca i digitalne veštine neophodne za konkurentnost na tržištu rada. Predavači će govoriti o svom razvojnom putu, te pružiti studentima jasan uvid u znanja i alate potrebne za uspešnu digitalnu karijeru.

Kroz predavanja i diskusiju, fokus će biti na stručnim temama u vezi industrijskih grana iz kojih predavači dolaze i oni će pokušati da studente bliže upoznaju sa digitalizacijom radnog okruženja, kao i novim zanimanjima koja nisu postojala sve do pre nekoliko godina.

Veća šansa za pronalaženje posla uz digitalne veštine

Jedna od ideja #DigitalneKarijere jeste da podstakne i ohrabri mlade i studente da na vreme krenu u potragu za prvom praksom, a potom i prvim poslom. #DigitalnaKarijera će im pomoći da se bolje povežu sa potencijalnim poslodavcima i tako naprave svoje prve profesionalne korake.

Naš cilj je da studente ekonomije, sociologije, prava, umetnosti, filozofije i srodnih nauka upoznamo sa potrebama današnjih poslodavaca koji traže upravo takve profile (društvenjake), kao i da mesta za rad u digitalu i u IT-ju, osim za programere i dizajnere, ima i za sve koji žele da se usavršavaju i profesionalno razvijaju sticanjem digitalnih veština i tako sebe pozicioniraju u jednoj od najjačih domaćih industrija koja je samo u toku prošle godine u svet izvezla više od 899 miliona evra.

Spreman i elektronski sertifikat za studente

Svi učesnici #DigitalneKarijere dobiće i elektronski sertifikat nakon odslušanih predavanja, a detaljnije informacije o prvoj konferenciji u Nišu možete pronaći na našem Facebook Event-u, kao i na stranici Netokracija Srbija. Zvanična Internet stranica projekta biće dostupna krajem nedelje, dok novosti u vezi sa projektom možete pratiti i kroz rubriku #DigitalnaKarijera na našem sajtu.

Pozivamo sve zainteresovane studente i mlade da se priključe prvoj #DigitalnojKarijeri u Srbiji i da postanu deo digitalne ekonomije koja će do 2020. godine činiti čak 25% ukupne svetske ekonomije!

SHARE

Pročitajte ostale članke iz ove kategorije: