22 korisne adrese za koje je trebalo da čujete ranije!

Zašto ne bismo iskoristili sve prednosti interneta i svih onih neverovatnih servisa i sajtova koji nam se nalaze na raspolaganju? Ukoliko već možemo da olakšamo sebi posao, učenje i svakodnevni život uz ove korisne web adrese, predlažemo da isprobate neke i pronađete baš one koji vam odgovaraju. Mi smo isprobali skoro sve sajtove koje predlaže popularni portal Lifehack a verujemo da će se neki dopasti i vama.
 1. BugMeNot

Dosadilo vam je da vam različiti servisi i portali nude svoje usluge ali pre toga morate da napravite nalog i da se ulogujete? Ne želite više da ostavljate svoju email adresu? BugMeNot je prava adresa za vas. Umesto da kreirate novi nalog, koristite ovaj servis koji omogućava na log-in pristupe na hiljadama sajtova na mreži.

BugMeNot

 1. Get Notify

Ovaj korisni alat prati sve mejlove koje ste poslali i pruža vam informacije o tome da li su mejlovi otvoreni i pročitani. Više od toga, obaveštava vas i o IP adresi primaoca mejla, njegovoj logaciji, detaljima o pretraživaču i slično.

getNotify

 1. Livestream

Danas je livestream postao više nego popularan, svi nešto strimuju, pa ako hoćete i vi da se priključite i to uradite sa 1 alatom koji omogućava striming na svim platformama koristite Livestream.

LiveStream-1024x720

 1. scr.im

Ovaj mali korisni alat konvertuje vašu adresu u kratki prilagođeni URL koji možete podeliti na različitim sajtovima. Ovaj servis sprečava da različiti spam roboti i slični sistemi pokupe ID vašeg mejla.

Scrim-1024x687

 1. TinEye

TinEye je Reverse Image search tool koji je precizan kao i Google-ov sistem. TinEye izlistava sve one fotografije koji se mogu koristiti za lične i komercijalne svrhe, što može biti vrlo korisno za developere.

TinEye

 1. Stickk

Teško vam je da se pridržavate zacrtanih ciljeva? Tu vam Stickk može pomoći. Ovaj servis vas podstiče da se pridržavate svoje odluke i realizujete svoj cilj tako što vas „vezuje“ ugovorom da ćete se posvetiti određenom cilju. Postavite cilj, možete čak staviti na kocku i novčani zalog, izaberite sudiju koji će presuditi da li ste realizovali postavljen i cilj i pozovite prijatelje da vas podrže.

Stickk

 1. Boxoh

Boxoh može da prati status i lokaciju bilo kog paketa koji ste poslali ili koji očekujete i to na Google Maps. Naravno da pretežno „deluje“ na pošiljke preko bare, ali možete pratiti pošiljke poslate preko DHL-a, UPS-a ili FedEx-a.

BoxOH

 1. PicMonkey

PicMonkey je online editor fotografija koji vam omogućava da malo doterate svoje fotografije ukoliko nemate neki drugi program. Naravno, postoji i mogućnost dodavanja različitih efekata, fontova i ilustracija na fotografije.

PicMonkey

 1. Trello

Trello je alat koji preporučujemo za organizaciju, mi ga koristimo već neko vreme i zadovoljni smo. Trello vam omogućava da organizujete svoje radne zadatke, kao i da uključite i kolege u ovaj proces. Sve funkcioniše po principu Kanban čartova, o čemu smo više pisali u tekstu Kanban Flow. U svakom slučaju odličan alat za organizaciju!

Trello

 1. Instructables

Instructables će vam obezbediti uputstva za izradu baš svega što poželite. Ova platforma je za ljude koji vole da nešto izrađuju i stvaraju, istražuju i podele sa drugima svoje kreacije.

instructable-1024x619

 1. join.me

Ovaj jednostavni servis pomaže vam u organizaciji i zajedničkom radu naročito kada vaše kolege nisu pored vas. Ovaj alat nudi mogućnost da podelite svoj ekran sa kolegama, da snimate sastanke sa kolegama, da organizujete video konferenciju i to sve besplatno i bez registracije!

Join.me_-1024x363

 1. Sync.in

Sync.in omogućava da više osoba istovremeno unosi izmene u tekst. Odlična stvar ukoliko radite na zajedničkom projektu ili seminarskom a partner vam je van grada.

syncin

 1. Privnote

U fazonu Nemoguće mislije! Želite da pošaljete poruku koja će se uništiti čim je primalac pročita? Privnote vam omogućava baš to!

PrivNote

 1. ScribbleMaps

Imate mapu sveta ispred sebe, mapu grada a ne možete da je organizujete onako kako vama odgovara, da ucrtate bitne trase, lokacije koje ste posetili ili koje tek planirate da obiđete, omiljene lokale u gradu i slično. Sada sve to možete uz ScribbleMaps.

ScribbleMaps-1024x402

 1. TripIt

Za sve one koji se unervoze od same pomisli na putovanje i pripremu za put. TripIt vam olakšava posao i omogućava vam da organizujete sve detalje odmora i puta.

tripIt

 1. Skyscanner

Još jedna adresa za svetske putnike. Skyscanner je vodeći globalni sajt za pretragu turističkih ponuda koji nudi online poređenje za cene letova, rent-a-car-a i hotela.

Skyscanner-1024x378

 1. Hostel Bookers

Hostel Bookers je jedan od najboljih pretraživača koji će vam pomoći da pronađete jeftini smeštaj u hotelima i hostelima širom sveta.

hostelbookers

 1. Fitday

Fitday za sve one koji se spremaju za leto i bacili su se na dijetu. Ovaj servis pomaže vam da pratite svoju dijetu i kilažu tako što ćete voditi svoj dnevnik. Na sajtu takođe možete pronaći brojne savete nutricionista.

fitday

 1. Endomondo

Endomondo je mobilna aplikacija koja vam omogućava da pratite svoj napredak kada je reč o treningu. Ova aplikacija omogućava vam da imate uvid u analizu treninga što vam pomaže da napravite još bolji plan.

endomondo-1024x332

 1. My Fitness Pal

Još jedna fitnes adresa, ukoliko želite da vodite računa o broju kalorija koje ste uneli, My Fitness Pal je najbolja web i mobilna aplikacija za vas. Na ovoj adresi pronaći ćete neverovatnu bazu namirnica i obroka sa njihovom kalorijskom vrednošću, kao i vežbe koje će vam pomoći da lakše brojite kalorije.

My-Fitness-Pal-1024x339

 1. 3-Minute Journal

3 Minute Journal je nešto drugačija aplikacija od klasičnih servisa koji nude vođenje dnevnika. Ova aplikacija omogućava vam da pratite svoja raspoloženja, uspehe, neuspehe i slično, i pored toga pruža vam analizu svih vaših unosa.

3minJournal-1024x388

 1. 750 Words

750 Words aplikacija je za one koji vole pisanje i kojima ono može pomoći da započnu dan na nešto drugačiji način. Potrebno je da svakog jutra napišete tačno 3 strane, odnosno 750 reči kako biste „razbistrili“ glavu i dan započeli rasterećeno i sa jasnim planom šta je potrebno da uradite.

750-words

Dodajte na spisak još neki servis koji je vama koristan.

Foto: printscrinovi, www.lifehack.org

Izvor: www.lifehack.org

SHARE

Pročitajte ostale članke iz ove kategorije: