KanbanFlow: Servis koji bi trebalo da koristite za bolju produktivnost!

KanbanFlow je naše otkriće meseca! Ovaj servis je odličan za sve one koji vole da organizuju svoj rad i pregledno svakog dana vode evideniciju o obavezama i ispunjenim zadacima. KanbanFlow vam može pomoći da to učinite još efikasnije.

Bilo da se pridržavate starog dobrog papira i planera ili ste se prebacili na digitalu, organizacija zadataka može se pretvoriti u pravi nered. Ova tehnika i servis omogućavaju vam da lakše manipulišete zadacima, ali pruža vam i opciju da organizujete zajednički rad na određenom projektu uključujući više osoba koje čak ne moraju biti na istim mobilnim i računarskim platformama (odnosno nije bitno da li ste na Androidu ili na IOS-u). Kao i kod većine online online servisa, postoji besplatna verzija i ona nešto malo naprednija koja se naplaćuje.

Kako funkcioniše KanbanFlow?

KanbanFlow vam omogućava da postavite table koje imaju obeležene kolone. U ovim kolonama napravićete zadatke (tasks) koje možete označiti bojom, određenim tagom, svi zadaci su obeleženi datumom, mogu sadržati podzadatke i mogu biti dodeljeni određenom korisniku table (ukoliko je deljena). Ovaj sistem takođe prati i vreme koje ste proveli u obavljanju određenog zadatka.

Na primer, možete podeliti u kolone ideje, zadatke koji su u planu, zadatke koje morate uraditi, završene zadatke. Na ovaj način lako ćete pratiti progres i to kako je određeni zadatak od ideje prešao u završenu obavezu.

kanaban1

Lična upotreba

KanbanFlow vam omogućava da napravite višestruke table. Takođe, možete kreirati dodatne kolone i menjati im imena, pa tako u zavisnosti od toga koliko različitih tipova zadataka imate, možete imati odvojene table za lične zadatke, za fakultetske obaveze, za poslovne obaveze, za kupovinu, račune… S druge strane, možete koristiti jednu tablu gde ćete zadatke obeležavati različitom bojom i koristiti više kolona.

Za sada ne postoji aplikacija za mobilni telefon, ali je sajt responzivan stoga je vrlo lako koristiti ga i na vašem mobilnom uređaju.

Rad u grupi

KanbanFlow je odličan za vođenje i kontrolu grupnjih zadataka jer vam daje preglednost obaveza, zadataka koje tek treba da uradite i ispunjenih obaveza. Na ovom primeru možete pogledati primer deljene table koju koristi jedna studentska organizacija.

Kao što možete videti, postoje kategorije razvrstane po boji i koje u ovom slučaju predstavljaju sve kancelarije – lista se nalazi na dnu strane; zadaci su organizovani sa leva na desno, od ideja do obavljenih zadataka, po principu kako se šta završava tako se zadaci premeštaju u određenu kolonu. Kada se određeni zadatak zada nekoj osobi, pojavljuje se avatar pored tog zadatka i ta osoba dobija mejl obaveštenja o svim izmenama, kada je zadatak pomeren, dodat dodatni zadatak i slično.

Kada koristite sistem za grupni rad, imate mogućnost korišćenja tagova, boja, nosioca table i dodeljivanja podzadataka.

kanban2

KanbanFlow je definitivno bolji sistem od standardnih to-do listi. Zahvaljujući ovom sistemu bićete produktivniji!

SHARE

Pročitajte ostale članke iz ove kategorije: