Upoznajte veštinu “večnog proleća”

Brus Li, Kristijan Bejl, Nikolas Kejdž, Džeki Čen, Robert Dauni Džunior i Mišel Jo, znate li šta povezuje ove velike holivudske zvezde? Svi oni su verni učenici drevne borilačke veštine Wing Chun.

Sledeći njihove stope i u želji da otkrijemo jednu od tajni Dalekog istoka i saznamo kako je moguće praktikovanjem borilačke veštine izgraditi značajno samopouzdanje i istovremeno dostići sklad fizičke i umne snage, upustili smo se u istraživanje borilačke veštine Wing Chun.

Danas, zahvaljujući generacijama predanih majstora ove neverovatne veštine, i mi imamo priliku da izučavamo i praktikujemo “umeće večitog proleća” koje predstavlja ujedno i “nadu u (za) budućnost”.

tumblr_nghqrwUyh91tmjaweo4_540

tumblr_nghqrwUyh91tmjaweo1_540

U želji da i sami pariramo Kristijanu Bejlu ili Robertu Dauniju Džunioru, posetili smo tradicionalni Wing Chun Kung Fu klub “Zmajevo gnezdo” u Beogradu i saznali nešto više o ovoj veštini koju nam je 2010. godine predstavio lično trener legendarnog Brus Lija, učitelj Vilijam Čeung, i dokazao nam da za bavljenje ovom neverovatnom veštinom ne postoje granice.

slika 4

slika 3

Wing Chun kao specifičan oblik borilačke veštine naročito je zanimljiv zbog usvajanja tehnika zahvaljujući kojim dostižemo ravnotežu duha i tela, pouzdanje i snagu, ne samo fizičku već i mentalnu. Ova veština naročito je pogodna za pripadnice lepšeg pola, mlade i sve one koji se mogu osećati ugroženo.

U to nas je uverio lično Sifu Jovan Vuca: “Sifu (učitelj i najviši rang u Wing Chunu) učeniku pomaže da savlada ovu veštinu. Bavljenje veštinom Wing Chun može vam pomoći da za vrlo kratko vreme steknete korisna znanja i veštine koje vam mogu pomoći da se što jednostavnije i lakše izborite sa izazovima koje nosi svakodnevni život.”

slika 1 wing

slika 2

Wing Chun zakletva

Verujem da će mi neprekidno vežbanje umetnosti Wing Chuna omogućiti da se prebacim na viši fizički i psihički nivo.

Pokazaću i gajiću poštovanje za veštinu mog učitelja, za sve starije i mlađe drugove.

Negovaću i iskazivaću krajnju tolerantnost za sve što u životu činim u veštini i van nje.

Ukoliko i vi želite da se priključite izučavanju “umeća večitog proleća”, posetite Wing Chun klub Zmajevo gnezdo, na više lokacija u Beogradu. Najstariji i najbrojniji Wing Chun klub u Beogradu poziva sve zainteresovane studente i studentkinje da im se pridruže na treninzima i otkriju tajne ove drevne veštine i steknu značajno samopouzdanje!

Vidimo se na treningu!

SHARE

Pročitajte ostale članke iz ove kategorije: