Tri super trika kako da ventilator pretvorite u “mini klimu” – brzo i lako

Ako nemate klima uređaj u svom domu – ne očajavajte! Postoje tri fantastična načina kako da obični ventilator rashladi prostor, odnosno stvori temperaturu prijatnu za život.

Jednostavno je i jeftino, a u kući će biti prijatno boraviti danju i spavati noću. Ovo su tri genijalna načina kako ćete svoj ventilator pretvoriti u klima uređaj:

1. Kockice leda

Ispred ventilatora stavite široku plitku posudu i napunite je kockicama leda, kako ventilator duva preko leda, tako će se prostorijom širiti hladniji vazduh. To će potrajati sve dok se led ne otopi, a tada samo dodajte novi.

2. Zaleđena voda

Slično je kao u prvom primeru, ali umesto kockica leda stavite plastične boce koje ste prethodno napunili vodom i zaledili. Ovaj način je čak i bolji jer se radi o velikim komadima leda koji će se sporije topiti od kockica.

3. Led i peškir

Kod ovog načina rashlađivanja prostorije možete koristiti ili kockice leda ili zaleđenu vodu u bocama. Jedno ili drugo zamotajte u peškir, zavežite dva kraja i obesite između dve stolice. To stavite ispred ventilatora. Ispod peškira stavite posudu u koju će kapati rastopljen led.

Izvor: 24sata.hr

SHARE

Pročitajte ostale članke iz ove kategorije: