Revolucija u edukaciji, terapiji i profesionalnom usavršavanju

Susretom farmacije, medicine i informacionih tehnologija na navedenim poljima formirana je B. Cell – platforma, u vidu aplikacije i veb-sajta. Namenjena je studentima biomedicinskih usmerenja i stažerima, upravo jer predstavlja brz, jednostavan, savremen i besplatan način preuzimanja informacija, podizanja svesti i upotpunjavanja stečenog znanja mladih stručnjaka, ali i svih zainteresovanih i voljnih da se priključe projektu.

Platforma nudi mogućnost elektronskog učenja i pruža relevantne, praktično primenljive i najnovije naučno potkovane vesti sa fokusom na onkologiju. Korisnici imaju pristup edukativnim materijalima, kao što su naučne publikacije, online časopisi, predavanja, različite klasifikacije maligniteta, terapijski vodiči i preporuke. Ipak, to nije ono što ističe ovaj projekat.

Specifičnost B.Cell-a oslikava se u tome što, pored dinamičnog informisanja, platforma motiviše korisnike da za svoj angažman budu nagrađeni i prepoznati od strane obrazovnih ustanova, kompanija, budućih poslodavaca i partnera. Korisnici, rešavanjem kvizova znanja i informisanosti, mini poslovnih i kliničkih studija, diskusijama i volontiranjem, prikupljaju hipotetičke „superćelije“ koje mogu koristiti za mnoge pogodnosti. Neki od brojnih načina iskorišćavanja istih jesu posete farmaceutskim kompanijama, prisustva stručnim predavanjima, seminarima, treninzima, radionicama ili pak, ostvarivanje prava na stručne prakse.

Za osnivanje ovog projekta i svega onoga što on jeste i što će biti, zaduženi su upravo studenti, uz oslonac partnera B.Cell-a, društveno odgovornih kompanija, kao i određenih katedri Medicinskog i Farmaceutskog fakulteta, čime je upotpunjen kredibilitet platforme.   

Platforma je lansirana 27. februara 2017. i dostupna je svim zainteresovanima za korišćenje.

U periodu od 8. do 11. novembra 2017. Godine održana je Kancerološka nedelja sa temom “Savremena onkologija” u organizaciji Kancerološke sekcije Srpskog lekarskog društva u hotelu “Crowne Plaza” u Beogradu. U duhu multidisciplinarnosti bili su zastupljeni  svi modaliteti savremenog onkološkog lečenja u čijem je središtu pacijent. Sa ove Kancerološke nedelje odlazimo sa uverenjem da dolazi nova era u personalizovanoj terapiji. Genotipizacija tumora nakon biopsije, zajedno sa preciznom medicinom, došla je i na naše prostore i nije nešto o čemu ćemo čitati samo u naučnim radovima.

Preko B.Cell projekta 41 student je čuo i posetio Kancerološku nedelju! B.Cell tim kao i  volonteri na Roche štandu dali su doprinos ovom događaju učešćem i aktivnosti, ali i naučili puno. Radujemo se novim aktivnostima!

Ne propusti sledeću priliku, budi u toku!

SHARE

Pročitajte ostale članke iz ove kategorije: